Zanimljivu video priču u rubrici "Avazova patrola" donosi sarajevski Dnevni avaz, čiji su reporteri u noći sa subote na nedjelju proveli boraveći sa pripadnicima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), a podršku su im pružale kolege iz Policijske stanice Centar – Zenica.

U jednom trenutku redovne aktivnosti prekinula je dojava da je vozilo sletjelo sa puta u zeničkom naselju Donji Čajdraš.

- Krećemo užurbano pod policijskim rotacijama. Na mjestu događaja zatekli smo slupani Golf 4. Lijevi točak ostao je na mostiću i tako zadržao vozilo svega metar od nabujalog potoka. U automobilu su bili vozač i suvozač, koji su se uspjeli izvući iz vozila. Ljekari Hitne pomoći potvrdili su nam da su preventivno pregledani i da, srećom, nemaju povrede - piše spomenuti list.

- Imali su sadake i sreće. Da su upali u potok, vozilo bi se napunilo vodom za 20 sekundi – smatraju policajci.

Mladi vozač pravda se da nije vozio brzo, a policajcima tvrdi da nije konzumirao alkohol. Vozilo je oborilo i banderu s kablovima tako da policajci imaju problema s uspostavljanjem saobraćaja...

Golf blizu potoka Zenica 06/19a