19-ogodišnja djevojka Lana Bijedić iz Mostara koja je na stravičan način ubijena, a njeno tijelo pronađeno u nedjelju oko 19 sati u rijeci Studenčici pored Ljubuškog, treba biti pokopana u četvrtak, 10.10.

Pogreb je na Gradskom groblju "Sutina" u 9 sati. Lana je bila kćerka jedinica.

POVEZANO
Lana Bijedić vijadukt 1OBDUKCIJA TIJELA LANE BIJEDIĆ (19) OTKRILA STRAŠNU ISTINU: Izudarana, davljena, pa bačena u rijeku!

Obdukcija je pokazala kako je mlada Mostarka ubijena. Na glavi je imala nekoliko povreda od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja.

Policija još traga za osumnjičenim, a radi se na vještačenju njenog mobitela koji je pronađen i poslan u centar za vještačenja u Sarajevo.

Njene kolege i prijatelji iz Srednje građevinske škole oglasili su se navodeći da je Lana bila posebna, inteligentna, kreativna i iskrena djevojka, zainteresirana za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju.

POVEZANO
Lana Bijedić škola statusDIRLJIV STATUS NJENE BIVŠE ŠKOLE nakon tragične smrti 19-godišnjakinje iz Mostara

"U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na natjecanjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa", napisali su.
Kolege i nastavnici odali su joj počast muklom tišinom koja je vladala tijekom svih sati u školi.

Lana je trebala uskoro ići u Sarajevo gdje je planirala nastaviti svoje obrazovanje, ali su njen život i snovi tragično prekinuti, piše "Dnevnik".

POVEZANO
GSS Ljubuški - Lana BijedićSVE STRAŠNIJI DETALJI SMRTI LANE BIJEDIĆ (19): Kćerka profesorice, očajnički se borila s ubicom!?