Nakon samo mjesec dana otkad je preminuo legendarni pjevač Šaban Šaulić, njegova udovica Gordana Šaulić dobila je rješenje o penziji koju ubuduće treba primati, a koju je naslijedila od supruga.

Kako VIP ekskluzivno doznaje od izvora bliskog familiji, Šaulić je nekoliko decenija uplaćivao doprinose u Austriji, na osnovu čega njegova supruga Goca treba dobijati penziju od 3.600 eura mjesečno.

POVEZANO
Šaban Emir HabibovićOVO JE POSLJEDNJA PJESMA ŠABANA ŠAULIĆA: Napisao ju je za Emira, kojem je ZAMJERIO JEDNU STVAR!

- Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao austrijsku penziju. Nažalost, nije stigao da u njoj uživa jer je prerano otišao, ali je zato njegovu penziju nasledila Goca - naveo je na početku razgovora za VIP izvor blizak porodici Šaulić.

Kako je objasnio, taj iznos ne može da se poredi sa mjesečnim primanjima koje je Šaban tokom života dobivao od muzike, ali je u neku ruku utjeha porodici da ipak neće ostati bez dinara.

Osim toga, familija Šabana Šaulića bi i nakon njegove smrti trebala zarađivati od autorskih prava.

POVEZANO
Hasan Dudić kapaOD TUGE ZA ŠABANOM ŠAULIĆEM preminuo i njegov brat: Evo šta ga je ubilo?!

- Šaban je mesečno zarađivao honorare kakvim je malo koji pevač mogao da se pohvali, a tako je bilo bukvalno od početka njegove karijere. Bio je jedan od omiljenih pevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pevanja na svadbama, dobijao je honorare i do 15.000 eura. Ni veliki bakšiši ga nisu zaobilazili, a on je voleo da šakom i kapom deli višak sa svojim muzičarima. Bio je jedan od plaćenijih i zauzetijih, ako ne i najangažovaniji pevač na našoj estradi, a njegova porodica je navikla na visoki standard života. To će sada, uprkos velikoj penziji, ipak morati da se promeni - nastavio je izvor za VIP.

Po njemu, Goca vjerovatno više neće moći da trguje nekretninama kao ranije, ali će barem imati Šabanovu penziju, od koje će moći pristojno da živi.

- Poznato je da je Goca godinama razvijala biznis sa preprodajom nekretnina i to joj je išlo od ruke. Deo novca od Šabanovih nastupa je ulagala u nekretnine, koje bi renovirala i kasnije preprodavala za mnogo više para. Ali sada neće moći da se bavi tim poslom jer novca za ulaganje više nema, ali će bar živeti bolje nego većina ljudi u Srbiji.

POVEZANO
Ilda i ŠabanILDA ŠAULIĆ progovorila o vezi njenog oca ŠABANA SA CUCOM