Irena Š. (56) iz Horgoša, medicinska sestra u Opštoj bolnici u Subotici, nalazi se u pritvoru, pošto je obdukcijom i drugim nalazima utvrđeno da je 19.02. ove godine suprugu Ištvanu Š. (63) ubrizgala cijanid nakon čega je on preminuo. Njoj je određen pritvor od 30 dana.

U bolnici ne žele da komentarišu ovaj slučaj, a policija je potvrdila da je ona uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično djelo - ubistvo. Tereti se da je prošlog mjeseca svom suprugu, koji se nalazio u bolnici gdje mu je medicinsko osoblje pružalo pomoć, ubrizgala cijanid.

Prema nezvaničnim informacijama Ištvan Š. je bolovao od više hroničnih i drugih oboljenja i njegovo zdravstveno stanje je od ranije bilo narušeno zbog čega je već bio bolnički pacijent.

Tog dana, nakon prijema u bolnici, dok su mu ljekari i tehničari pružali pomoć i uspijevali da mu stabilizuju stanje, Irena Š. je ušla u tu prostoriju i dala mu injekciju. Čovjek je ubrzo preminuo, a pošto su okolnosti bile sumnjive pozvana je i policija koja je obavila razgovor sa zaposlenima. Saslušana je i osumnjičena žena, ali je zbog lošeg psihičkog stanja brzo puštena.

Tijelo preminulog je poslano na obdukciju u Novi Sad, a prema nezvaničnim informacijama rađena je i analiza sadržaja šprica.

Gradom kruži nekoliko verzija događaja, kao i priča o odnosu bračnog para, a većina kolega osumnjičene tvrdi da je bila savjesna medicinska sestra na Odjeljenju ginekologije. U Horgošu niko ne želi da komentariše o ovom slučaju, a mnogi postavljaju pitanje odakle Ireni Š. cijanid i šta je moglo da je natjera da na ovaj način okonča život svog muža.

- U šoku smo. Svašta se pričalo. Mnogi su vjerovali da mu je ubrizgala samo destilovanu vodu. Jako je nezahvalno nagađati. Samo ona zna istinu – navodi jedna od bivših koleginica osumnjičene.