Gradonačelnik Kruševca u Srbiji Dragi Nestorović (60) preminuo je jutros u gradu Ilan na Tajvanu.

Nestorović je najvjerovatnije preminuo od posljedica srčanog udara.

Kako javljaju tajvanski mediji, Nestoroviću, koji je bio u posjeti Tajvanu u sklopu delegacije Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), pozlilo je tokom ručka.

Kako navode, Nestoroviću se odjednom slošilo i samo je pao u nesvijest. Osoblje restorana je odmah pozvalo ljekare koji su Nestorovića bez svijesti prevezli u bolnicu. Uprkos naporima medicinskog osoblja, Nestorović je preminuo sat vremena kasnije, oko 13.30 časova po lokalnom vremenu.

NALED je izrazila najdublju žalost i tugu zbog iznenadne smrti Nestorovića i uputili su saučešće porodici i građanima Kruševca.

- Dragi se spremno odazvao pozivu za studijsku posjetu Tajvanu, jer se kao inženjer posebno zanimao za "pametna rješenja" za gradove u oblasti javne rasvjete i promocije turizma. S ponosom, ali nenametljivo je tokom posjete govorio o potencijalima Kruševca, ističući uvijek i ključne specifičnosti ostalih gradova u delegaciji. Plijenio je odmjerenošću i dostojanstvom i slomljeni smo zbog njegovog iznenadnog odlaska - izjavila je Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a.

BIOGRAFIJA. Dragi Nestorović rođen je 16.08.1957. godine. Diplomirao je na Mašinskom Fakultetu u Kragujevcu, a specijalističke studije iz oblasti mašinstva završio je u Japanu i Italiji. Prvo zaposlenje ostvario je 1985. godine kao tehnolog u IMK "14.oktobar", gdje je kasnije obavljao više odgovornih dužnosti, a u periodu od aprila 2013. do aprila 2014. godine bio je i generalni direktor IMK "14.oktobar".

Od tada do trenutka smrti obavljao je dužnost gradonačelnika grada Kruševca.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.