Amar Mustedanagić se sumnjiči da je 21.12. prošle godine, u ranim jutarnjim satima, oko 02:30 sati, na "Južnoj magistrali" u Tuzli, u blizini TC Mercator, upravljao vozilom Golf 5 u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača. Nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji se nalazio na cesti, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića.

Nakon toga je nastavio vožnju svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je usmrtio. Naime, Subašić je preminuo u tuzlanskoj bolnici od zadobijenih povreda.

POVEZANO
UKC Tuzla 800x600NAKON ŠTO JE JAVNOST BILA OGORČENA: Poništen konkurs po kojem je Mustedanagić zaposlen na UKC Tuzla

PUŠTEN NA SLOBODU. Nakon 30 dana pritvora, Sud u Tuzli je uvažio žalbu i Mustedanagić je izašao na slobodu. Tako je Sud odbacio prijedlog Tužilaštva o produženju pritvora za još dva mjeseca, objasnio je pravni zastupnik Mustedanagića, Bakir Hećimović, podsjeća portal Crna-Hronika:

– Da, on je pravosnažno osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva. Odležao je taj period u zatvoru, a nesreća se dogodila mjesec nakon njegovog izlaska na slobodu...

Osumnjičenom je pritvor bio određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti dokaze i uticati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo.

POVEZANO
Ismar Subašić nesrećaGRAD SOLI OKOVAN TUGOM: Pronađene osobe iz "Golfa smrti" kojim je ubijen 22-godišnji Ismar Subašić

KONKURS NA UKC TUZLA. Komisija za izbor kandidata za prijem u radni odnos UKC Tuzla dana 10.06.2020. godine objavila je Listu uspješnih kandidata za radno mjesto Medicinska sestra – tehničar – opći smjer, a po konkursu koji je objavljen 19.12.2019. godine. (Javno dostupna preliminarna lista)

Kandidat Amar Mustedanagić nalazi se na šestom mjestu primljenih medicinskih tehničara.

Paradoks ili ne, procjenite sami...

POVEZANO
Subašić Ismar posmrtnicaTUGUJU MATI, OTAC, BRAT... U utorak ispraćaj sa ovog svijeta nastradalog Ismara Subašića (23)

(Doznajemo.com)