Nakon što je sestra 22-godišnje Zeničanke Naide Čičak, "otvorila dušu" i izjavila da vjeruje da je motiv za stravično samoubistvo u zeničkim "Makovima" Naidin očaj nakon što ju je ostavio momak sa kojim je ostala trudna, oglasila se i druga strana...

Mladić Sanel Hedžić iz Njemačke je odgovorio na tvrdnje Elme Mujagić. On danas živi u Njemačkoj. S Čičak se upoznao krajem prošle godine, a za Novu godinu ozvaničili su vezu.

POVEZANO
Naida Čičak socialSESTRA 22-GODIŠNJE ZENIČANKE VJERUJE: "Trudna Naida nije mogla podnijeti nesretnu ljubav"

Momak Zeničanke Naide Čičak pristao je govoriti o njenom samoubistvu, a sarajevski "Dnevni avaz" objavio je njegovu ispovijest.

- Naida je bombom ubila i moje dijete - izjavio je Hedžić i ustvrdio da je ljubavi presudila ljubomora, ružno ponašanje i prevara.

Tvrdi da mu je tragično preminula bivša djevojka čak i prijetila!?

Sanel Hedžić, koji danas živi u Njemačkoj, a kojega porodica Naide Čičak optužuje za njeno samoubistvo govorio je o njihovoj vezi, te problemima, koji su doveli do kraja ljubavi.

Naida Čičak prošle sedmice izvršila je samoubistvo aktiviranjem bombe. Bila je trudna tri mjeseca. Njena sestra tvrdi da je Naida to učinila zbog nerazumijevanja svog momka i njegove porodice, prije svega njegove majke.

POVEZANO
POSLJEDNJE PORUKE Naida Čičak (22)NAIDA MALO PRIJE SMRTI: "Ne razumiješ ti mene, ja više nemam volje nizašta. Nemam ništa u životu..."

- Ni ja ni moja porodica nismo krivi što je Naida Čičak (22) oduzela svoj život i život našeg djeteta... Sve je bilo lijepo nekoliko mjeseci. A onda su počeli ljubomora, ružno ponašanje... Posvađali smo se kada se počela javljati mojoj porodici, prijateljima. Sve sam tolerirao dok nisam doznao da me prevarila. Tada sam čvrsto odlučio da prekinemo vezu - izjavio je Hedžić.

Tvrdi da mu se tragično nastradala Čičak javila nekoliko dana nakon svađe i rekla da je trudna.

- Odmah sam otišao kod nje. Pričali smo o svemu. Rekao sam joj da se ne brine, da ću biti uz nju i dijete. Moji nam nisu dali podršku jer je ranije pravila scene... Ali, majka mi je rekla da će, šta god odlučim, biti uz mene - naglašava on.

Odlučio je, uprkos svemu, da ostanu zajedno zbog djeteta. Sve je bilo dobro dok Čičak nije, tvrdi, postavila ultimatum.

- Rekla mi je: "Ili ćeš sada ostati ovdje u stanu, sutra me oženiti i više nikako ne ići kući ili smo završili". Pokušao sam objasniti da ne žurimo, jer ja ne radim. Nije razumjela. Zato sam ustao i otišao kući - tvrdi on.

Poslije toga, tvrdi, počele su teške i mučne situacije za njega i porodicu, pa je odlučio otići u Njemačku, o čemu je obavijestio Naidu.

- Rekao sam joj da ne bježim od djeteta i odgovornosti, da ću uraditi sve što treba za dijete, ali da s njom ne želim imati ništa. Ali, ona je prijetila da neću vidjeti dijete. Nakon toga se nismo čuli – navodi Hedžić.

Vjeruje da se tragedija mogla izbjeći.

- Ne bježim od toga da joj je bilo teško što sam je ostavio, ali ne mogu biti s nekim nasilu. Najvažnije je da se nisam htio odreći djeteta. Uostalom, ona je oduzela i moje dijete – zaključio je Hedžić.

Stradala Čičak poslala je Hedžićevoj sestri fotografiju bombe i nagovijestila šta planira. O svemu su, tvrdi, obavijestili policiju.

- Došla je pred našu kuću dvadesetak dana prije samoubistva, navodno da baci bombu. S njom su bila dvojica muškaraca. Sve je prijavljeno u policiji, slike, prepiske. No, rekli su nam da su to dječije igre - izjavio je Hedžić.