Nakon što je prije dva dana pronađen dječak Haris Lindsay, čiji je nestanak prijavila njegova majka, ona je večeras putem Facebooka zahvalila svima koji su pomogli u pronalasku dječaka, a posebno Sarajevu, gradu za kojeg, kako ističe, još ima nade.

"Još se uvijek nisam sabrala, ali osjećam ljudsku potrebu da se i ovim putem zahvalim svima koji su pomogli da se naš Hari pronađe. Neka mi oproste svi koje ne navedem po imenu, jer su mi imena u magli. Hvala, prije svega, policajcu Sadrudinu Hodžiću koji je, iako van dužnosti, reagovao ispravno i nije pustio Harija da dalje luta, kao i osoblju Konzuma na Dobrinji koji su mu u tome pomogli. Hvala policiji Kantona Sarajevo i Starog Grada, koji su radili prekovremeno u potrazi za Harijem, kao i Sarajevo taxiju i Gorskoj službi spašavanja", napisala je na svom Facebook profilu Sanela Lindsay.

Harisova majka zahvaljuje i Facebooku, EDUS-u, te Stanislavi Majušević, koji su stavili prvu objavu u vrlo kratkom roku, a također zahvaljuje i svim medijima koji su reagovali.

"Naročito se zahvaljujem svim nepoznatim ljudima, mojim herojima, koji nisu samo podijelili post, već su i izašli na ulice i sjeli u auta da traže Harija. Hvala svim EDUS-ovim roditeljima i edukatorima koji su u velikom broju izašli na ulice, hvala osoblju škole Mjedenica, koji su ga tražili oko škole. Hvala svim našim prijateljima i poznanicima koji su tražili, javljali se i brinuli i neka mi oproste ako im nisam odgovorila. Hvala slučajnom prolazniku, g-dinu Muzaferu Custi, koji je, nakon učešća u potrazi, ostavio svoje auto da bi do Dobrinje i policije odvezao mene i kćerku, jer nakon sretne vijesti nisam više bila u stanju da vozim. Hvala svima, cijelom Sarajevu na ljudskosti, strpljenju i brizi! Ima još nade za ovaj grad!", poručuje majka Harisa Lindsaya.

Podjestimo, majka dječaka nestanak je prijavila u ponedjeljak oko 17.30 sati, a on je nekoliko sati kasnije pronađen u sarajevskom naselju Dobrinja.