Čitav Okrug Rockland (New York, SAD) je u tuzi nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su u nedjelju poslijepodne poginuli dvoje tinejdžera, a još jedna njihova drugarica teško povrijeđena i nalazi se u bolnici.

Ovaj okrug je najjužniji na zapadnoj strani rijeke Hudson, u američkoj saveznoj državi New York, a stradali mladi su porijeklom s Balkana. Kako su javili lokalni mediji, terenac Porsche u kojem su se nalazili poginuli nakon sudara je sletio sa nadvožnjaka nekih 15 metara ispod na željezničku prugu. Zapalio se. Iako je pomoć relativno brzo stigla, ishod je bio vrlo težak.

Rockland County nesreća 13/10/19a

Poginuli su Saniha Čekić, 15-godišnjakinja s boravištem u Brooklynu i Altin Nezaj (17) dječak iz Pearl Rivera. Automobil je vozila 17-godišnja Ajša Radončić nastanjena u Orangeburgu. Ona je teško povrijeđena, ali je preživjela i smještena je u bolnicu. Prema posljednjim informacijama u kritičnom je stanju. Vozač drugog automobila iz sudara nije povrijeđen.

Policija istražuje uzroke nesreće. Poznato je da do tragedije nisu vodili droga ili alkohol, ali najvjerovatnije jeste prevelika brzina.

Rockland County nesreća 13/10/19a

Foto: Radončić i Nezaj (na fotografiji) su se poznavali iz srednje škole u Pearl Riveru, gdje su oboje bili završna godina

Potpuno shrvan, Sanihin otac, inače u pitanju je poznati donator i humanista gospodin Began Čekić, potvrdio je da je nejgova kćerka išla u srednju školu «Edward R. Murrow» i da je maštala da jednog dana bude doktor.

- Ja ovo ne mogu podnijeti... Ne znam zašto se ovo desilo... Moja supruga je potpuno slomljena. Saniha je bila moja jedina kćerka. Njen brat blizanac je također uništen... Ako postoje anđeli, ona je bila jedan od njih. Samo 15 godina, cijeli njen život bio je ispred... – u očaju je govorio otac.

- Ona je bila divno dijete, divno. Divna rodica, divna kćerka. Naša familija je shrvana – uspio je prozboriti rođak Ismael Čekić.

Began Čekić objasnio je da su njegova kćerka i Radončić rođaci i da su provodili produženi vikend kod familije. S druge strane, Radončić i Nezaj su se poznavali iz srednje škole u Pearl Riveru, gdje su oboje bili završna godina.

Rockland County nesreća 13/10/19a

Foto: Stotine ljudi došlo je na ispraćaj Sanihe Čekić u ponedjeljak u džamiji u Astoriji u Queensu...

Rockland County nesreća 13/10/19a

(Doznajemo.com/A.N.)