Prema informacijama portala Doznajemo.com on je danas oko 6.30 napustio Bosnu i Hercegovinu, prešavši preko graničnog prelaza Uvac u Srbiju. Za njim je raspisana potjernica.

Policija Kantona Sarajevo traga za Sanjinom Sefićem (26), osumnjičenim za ubistvo dvije djevojke sinoć u Sarajevu. Prema informacijama portala Doznajemo.com on je danas napustio Bosnu i Hercegovinu, prešavši preko graničnog prelaza Uvac u Srbiju.

Informacije su potvrđene i iz policije.

- Granična policija BiH je jutros u 6:36 sati registrovala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu, rekao je načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a KS Mevludin Halilović

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Sarajevu, smrto su stradale dvije djevojke, a ubica za volanom identifikovan je kao Sanjin Sefić.

Sanjin Sefić

Građani Sarajeva cijeli dan organizuju protestna okupljanja, dok policija traga za počiniocem ovog krivičnog djela.

Također, objavljene su i fotografije Sanjina Sefića, a ukoliko nešto znate o ovoj osobi, kontaktirajte MUP Kantona Sarajevo.

Iz policije je rečeno kako su u potragu za Sefićem uključene sve sve policijske agencije.

Portparol MUP- KS Irfan Nefić izjavio je da su obavještene sve policijske agencije u BiH o potrazi za Sefićem.

- Pronašli smo automobil koji je korišten u nesreći u Novom Sarajevu. Dijelovi automobila koji su pronađeni na licu mjesta odgovarali su Gofu VI koji je pronađen - potvrdio je Nefić.