Četrdesetogodišnji Č.A. iz Sarajeva pronađen je mrtav sinoć na autobuskom stajalištu kod Srednjeg, općina Ilijaš, a kako nam je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo (KS), muškarac je imao povrede na glavi, te se obdukcijom treba utvrditi uzrok smrti.

Prema izjavi Irfana Nefića, predstavnika za javnost MUP-a KS, tijelo je pronađeno oko 21.15 sati na cesti pored automobila peugeot.

- Odmah nakon prijave, na mjesto događaja je upućena policija i Hitna pomoć. Oni su pronašli tijelo muškarca, a ljekari su mogli samo konstatirati smrt. Tijelo je prevezeno u mrtvačnicu Medicinskog fakulteta, te će se obdukcijom utvrditi tačan uzrok smrti - izjavio nam je Nefić.

Sarajevski policajci, zajedno sa tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i vještakom medicinske struke, jutros obavljaju uviđaj na mjestu događaja, a u toku je i istraga u ovom slučaju.

U međuvremenu se doznalo da je u pitanju saobraćajni policajac Adnan Č. (40), koji je pronađen mrtav pored automobila na autobuskom stajalištu u Ilijašu.

Navodno, na glavi je imao ranu od vatrenog oružja.

U vrijeme kada je nađen mrtav, u ponedjeljak navečer, Adnan Č. nije bio na dužnosti.

U toku je istraga.

(Doznajemo.com)