Doktori znanosti, univerzitetski profesori i društveni djelatnici svirali i pjevali za studente!

III. kulturno-zabavna manifestacija za studente pod nazivom "Gaudeamus igitur 2019" održana je u klubu The Pub u Sarajevu, povodom početka nove akademske 2019./2020. godine. U okviru muzičkog programa ove manifestacije nastupili su magistri i doktori znanosti te univerzitetski profesori društvenih znanosti, prava, ekonomije i prirodnih znanosti, koji muziku prakticiraju kao hobi te kulturni djelatnici, koji su se također predstavili publici u ulozi muzičara. Manifestaciju je organizirala U.G. "Facultas za prosperitet mladih", a voditeljica programa bila je Ivana Krstanović.

Besim Spahić i Enes Ibričević GAUDEAMUS 2019

U programu su učestvovali: prof. dr. Zlatan Sarić, "doktor za rock and roll" Sretko Vujić, prof. dr. Amir Pušina, prof. dr. Besim Spahić, prof. Enes Ibričević, prof. Ivana Krstanović, dr. Džani Hot, prof. Ekrem Softić i Suzana Vinković. Specijalni gost programa bio je bend "PROROCKS". Pokrovitelj projekta je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a Prijatelj projekta spomenuti klub.

- Na kulturno-zabavnoj manifestaciji "Gaudeamus igitur 2019", koja je promotivnog karaktera, zajedno su nastupili univerzitetski profesori, magistri i doktori znanosti te društveni djelatnici, koji su se studentima predstavili u ulozi pjevača i instrumentalista, izvodeći  kompozicije širokog žanrovskog spektra – od glam rocka, "southern" rocka, bluesa, klasičnog soula, post-punka do šansona i domaćih muzičkih evergreena. Univerzitetski profesori na ovaj način također imaju edukativnu funkciju prema mladima, jer ukazuju na nešto što je dobro i što valja, baš kao što to rade na predavanjima iz svojih predmeta. Ukazuju na nešto što ne bi smjelo biti zaboravljeno, na tradiciju urbanog i kosmopolitskog izričaja. Mlađu publiku pokušavaju educirati o najvažnijim djelima na polju njegovanja popularne muzike te utjecati na razvoj estetičke svijesti mlade publike i estetičkog vrednovanja djela popularne muzike, izjavila je Ivana Krstanović, članica Organizacijskog odbora i voditeljica manifestacije.

Besim Spahić i Enes Ibričević GAUDEAMUS 2019

(Doznajemo.com)