Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas Nihada Zolja, mlađeg inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) koji je jučer hrabro reagirao na Merhemića trgu (naselje Ciglane, Sarajevo) i razoružao Ajlu Sadiković, koja je pucala u supruga Denisa.

Gradonačelnik je policajca Zolja, koji je stigao u pratnji svojih nadređenih, nagradio Zlatnikom Grada Sarajeva za profesionalnu i hrabru reakciju iako nije bio na dužnosti.

Zatekao sam se u blizini i, kada sam čuo pucanj, prišao sam i, u skladu sa zakonom i propisanim protokolom, razoružao žensku osobu i stavio je pod kontrolu. Nakon toga sam pomogao ranjenom muškarcu te pozvao kolege. Čvrsto vjerujem da je to bila moja profesionalna i građanska dužnost – izjavio je Zolj.

Nihad Zolj i Abdulah Skaka

Gradonačelnik Skaka je istakao kako je riječ o vrlo plemenitom činu koji šalje važnu poruku građanima i cijelom društvu.

Vaš čin potvrđuje da povjerenje koje građani imaju u policiju ima čvrste osnove. Hvala vam zbog toga. Sarajevska policija je zasigurno jedna od najboljih, ako ne i najbolja agencija za provođenje zakona u državi, zbog čega zaslužuje svu našu podršku – poručio je gradonačelnik Skaka.

Mlađi inspektor Zolj je sin poznatog heroja odbrane Sarajeva Sulejmana Zolja, nosioca "Zlatnog ljiljana" koji je poginuo 8. juna 1992. godine u borbama na Trebeviću.

Nihad Zolj i Abdulah Skaka

Ajla Sadiković danas je predana Tužilaštvu KS. Ona je jučer oko 9:30 sati na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane upucala u nogu supruga Denisa Sadikovića. Zanimljivo je da je vojniku Prve klase Oružanih snaga BiH Ajli Sadiković je 31. januara uručena zahvalnica za obavljanje odgovornih dužnosti u jedinici, za visok nivo profesionalnosti, kolegijalnosti i timskog rada. Zbog čega je stekla visok nivo povjerenja kolega.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je imala urednu dozvolu za posjedovanje pištolja

POVEZANO
Ajla i Denis SadikovićOVO JE PAR ČIJI JE SUKOB JUTROS UZNEMIRIO SVE Ajla u očaju izvukla pištolj i pucala u supruga Denisa