Dvije osobe koje se sumnjiče da su povezane sa ubistvom Miroslava Lazarevića u Istočnom Novom Sarajevu, lišene su slobode jutros u Sarajevu, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Osumnjičeni su privedeni u Sarajevu nakon što su zapalili automobil u ulici Aleja Lipa do broja 47.

"Policijski službenici su jutros u 2 sata obaviješteni da je u ulici Aleja Lipa do broja 47 zapaljeno motorno vozilo, a da se dvije osobe udaljavaju od zapaljenog vozila. Nakon prijave, na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su u 2:30 sati u ulici Džemala Bijedića pronašli jednog od izvršilaca, te utvrdili da se radi o A.B., rođen 1986. godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu.

U 2:35 sati u ulici Nedima Filipovića do broja 6 pronađen je drugi osumnjičeni S.V., rođen 1982. godine, nastanjen u Bijeljini. Na mjesto paljenja motornog vozila upućeni su i pripadnici PVB Sarajevo koji su u 2:40 sati ugasili požar od kojeg je potpuno izgorjelo vozilo marke BMW X51 bez registarskih oznaka, navedeno je iz policije.

AUTOMATSKA PUŠKA. "Pregledom pomenutog vozila policijski službenici su na prostoru zadnjeg sjedišta uočili jednu automatsku pušku sa okvirom te pored nje još jedan rezervni okvir za municiju. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji je naredio da se mjesto događaja obezbjedi do jutarnjih sati radi uviđaja, a da se imenovani liše slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti", precizirali su iz MUP-a KS.

Na osnovu pismenog obavještenja CJB Istočno Sarajevo, da postoje osnove sumnje da se pomenute osobe mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo koje je učinjeno oko 2:00 sata, upotrebom vatrenog oružja, na području Istočnog Novog Sarajeva, iste potražuju, te su navedene osobe, nakon završene kriminalističke obrade uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, predane na nadležnost policijskim službenicima CJB Istočno Sarajevo.

PREMINUO NA LIVU MJESTA. Podsjetimo, jutros oko dva sata u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu ubijen je Miroslav Lazarević iz Istočnog Novog Sarajeva, potvrđeno je MUP-a RS. Nepoznati izvršioci pucali su iz automatskog oružja na Lazarevića dok je bio u automobilu marke Golf A7 kroz Beogradsku ulicu. Lazarević je od zadobijenih povreda preminuo na mjestu događaja.

- U toku je istraga policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i CJB Istočno Sarajevo u saradnji s Odjeljenjem za suzbijanje, korupciju, organizovanje najtežih oblika kriminaliteta Tužilaštva RS, kazali su nam iz MUP-a RS.

"Oni intenzivno tragaju za počiniocima ovog krivičnog djela. Više informacija očekujemo tokom dana, a u toku su određena saslušanja u okviru istrage, ali bilo šta više govoriti je preuranjeno. Kada pronađeno osobe koje se mogu dovesti u vezu sa materijalnim dokazom, tada ćemo ići ka medijima", kazala je za N1 Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS.

Miroslav Lazarević je od ranije bio poznat policiji zbog vršenja nekoliko krivičnih djela.

(Doznajemo.com/N1)