Adela Mahmutović iz Sarajeva požalila se prije 9 dana na Facebooku da je verbalno napadnuta u jednom trgovačkom centru u Sarajevu zbog toga što joj se vidjelo golo rame u javnosti...

- Guram ja kolica, a majica mi spada sa ramena i već me nervira... Uporno je kao štimam jer se spušta do pola leđa... i tako ja sva u srkletu oko sebe, majice i hrane, prilazi gospođa Ona... Sikće, pišti i vrišti na mene, na arapskom, mlatarajući rukama kao pomahnitala zvijer... Prepadoh se ja te preslatke ženice koja me satjera u neki ćošak... dolazi i hasbend (husband, suprug - engl.), koji parla nešto (samo sam Allah skontala), prijeteći mi prstom ispred nosa... - napisala je, između ostalog, Mahmutović u objavi koja je izazvala brojne reakcije u javnosti.

- U meni se već smjenjuju razne emocije... Dal' da ih špricnem dezodoransom koji mi je u kolicima, direktno u oči, pa da bježim, jok hinski je! Pokušavam nešto reći, ne daju mi... Da vrištim, biću lujka... Dolazi njihov "hamal" neki naš i napada me da se maknem, jer on je zadužen za njih!?

...

- Oni će mene napadati u mojoj zemlji, u mom gradu u mom tržnom centru jer mi se vidi golo rame??? - navela je Mahmutović uz još dosta uvreda na račun Arapa koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

Zanimljivo je da je prije nešto više od godinu dana, Mahmutović, također na Facebooku, objavila status u kojem je ona sama obučena u hidžab...

Adela Mahmutović incident u Merkatoru 1

Pročitajte još:

>>>>> BOSANKA (36) SVE OTKRILA: Udala sam se za Arapa, njemu sam druga žena! Evo kako izgleda naš brak...

(Doznajemo.com)