Zvanična stranice Fondacije "Arheološki park Bosanska piramida Sunca", koju već godinama vodi kontroverzni Semir Osmanagić, objavila je video u kojem jedna žena svjedoči o navodnom povoljnom energetskom djelovanju "primida" kod Visokog...

Prema toj priči, Sarajka Edisa, s adresom u Italiji, i njen suprug Michelle, godinu dana su pokušavali dobiti dijete, ali su određeni zdravstveni problemi stajali na putu da ostvare i ovu želju.

Edisa je čula za tunele Ravne i njihov navodni povoljan uticaj na ljudski organizam te su odlučili doći i to prije pokušaja vantjelesne oplodnje koju su predlagali doktori.

- Došli smo ovdje prošle godine, posjetili tunele Ravne i ja sam slijedeći mjesec ostala trudna – izjavila je Edisa.

POVEZANO
Semir Osmanagić - piramida VisokoAUSTRIJSKI "DER STANDARD" O PIRAMIDAMA U VISOKOM: Egzotični mamac za građane...

Također, u Visoko je došla s bolom u leđima koji je, tvrdi, prestao nakon izlaska iz tunela.

- Preporučila bih svima koji imaju neki problem da dođu i pokušaju. Meni je pomoglo – zaključila je Edisa. Njeno svjedočanstvo pogledajte u prilogu...

NAPOMENA REDAKCIJE: Fondacija ne daje nikakve zdravstvene garancije niti se bavi liječenjem. Fondacija "Arheološki park Bosanska piramida Sunca" se bavi naučno-arheološkim istraživanjima, Timovi elektroinžinjera, fizičara i inžinjera zvuka mjere energetske fenomene. Na službenoj web stranici Fondacije povremeno se prenose izjave i svjedočanstva posjetilaca o ljekovitom djelovanju energije piramida.