Saša Trivić, vlasnik i pomoćnik direktora banjalučke kompanije "Krajina klas", kompanije koja je nastala iz pekare "Manja", čije poslovnice rade i u Sarajevu, u svojim tvitovima navodno je veličao ratne zločince i s podsmjehom davao komentare o genocidu u Srebrenici...

Takve objave izazvale su revolt brojnih građana koji su putem društvenih mreža sve pozvali na bojkot ove pekare.

POVEZANO
Saša Trivić status o RSPOZIV NA BOJKOT LANCA PEKARA U SARAJEVU zbog statusa koji je objavio njihov vlasnik?!

Jutros su na nekoliko pekara "Manja" u Sarajevu i Vogošći izlijepljeni plakati kojima se poziva na bojkot.

Ispred prodavnice u ulici Gradačačka (naselje Otoka) neko je ispisao i riječ - četnik.

Trivić odgovor Manja

U Vogošći su osvanuli plakati na kojima je ispisano:

- Bojkot pekare – vlasnik pekare "Manja" Saša Trivić sljedbenik ratnog zločinca Ratka Mladića.

Policajci su na poziv uposlenika pekare u Vogošći, kako se doznaje, od sinoć nekoliko puta intervenisali zbog provokacija koje su doživjele radnice pekare.

Plakati ispred pekare nešto poslije 9 sati uklonili su policajci koji i dalje dežuraju ispred pekare.

Trivić odgovor Manja

- Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga – izjavio je Trivić nakon burnih reakcija javnosti na njegove tvitove.

"Nikada nisam podržavao nijedan zločin i svako treba da odgovara za svoje postupke". komentar je Saše Trivića na buru koju su njegovi tvitovi izazvali na društvenim mrežama.

- Da mi je neko prije nekoliko godina rekao da će se 2019. godine dešavati ovo, prozivke o četnicima i slično, ne bih mogao da vjerujem. Najcrnje je to što pišu da sam rekao nešto što nisam. Izvučen je jedan moj tvit iz 2016. u vezi Dana Republike Srpske, a optužen sam da podržavam ratni zločin. Radi se o zlonamjernom iskrivljivanju činjenica, jer se na Tviteru može naći i to da sam pisao da za zločin svako treba da odgovara i da treba zaustaviti mržnju među ljudima, izjavio je Trivić za SrpskaInfo.com.

"Ako tako budemo radili, može se desiti bojkot u Republici Srpskoj za robu koja dolazi iz Federacije BiH. Hoćemo li prebrojavati krvna zrnca u robi? Ako se ludilo ne zaustavi, šteta može biti ogromna", poručuje Trivić.

- Stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih. Svjesni smo greške i odlučeno je da prema kodeksu ponašanja zamjenik direktora bude sankcionisan - odgovorili su iz pekare "Manja".

I na društvenim mrežama je pokrenut apel da građani bojkotuju njihove pekare, čijih poslovnica u Sarajevu ima pet.

Trivić odgovor Manja