Se*s skandal u katoličkoj crkvi BiH, u kojemu su glavni akteri svećenik i troje ucjenjivača i dalje je top tema, piše 24sata.hr.

Iznos od 250.000 KM (više od 125.000 eura) koje je navodno svećenik platio ucjenjivačima da ne budu objavljene video snimke njegovog se*sa s mladim djevojkama iz Modriče, prema onom do čega se došlo, nije jedini razlog, već njegova opsesija, mladom Modričankom Saškom Kovačević (22). Barem tako tvrdi njen otac.

– O kakvom je čovjeku riječ dovoljno je pročitati njegovu izjavu koju je dao policiji u kojoj kaže kako mu se nakon jedne mise ukazala Gospa koja mu je rekla da on nije za svećeničku službu i da se mora oženiti Saškom s kojom će imati 11-tero djece. To jasno govori o tome koliko je taj čovjek opsjednut mojom kćerkom. Ne bih da neko pomisli da ja štitim svoje dijete, za sve što je učinila, a što je kažnjivo neka odgovara, izjavio za spomenuti hrvatski portal Nedjeljko Kovačević Bato, Saškin otac.

On naglašava da novac koji se spominje, njegova Saška nije vidjela, niti je za njim, tvrdi, imala potrebe pošto smo joj on i njegova supruga sve u životu osigurali.

– Preko 26 godina radili smo u Švicarskoj dobro plaćen posao, Saška je mlađa od naše starije kćerke 17 godina. Ona je naša mezimica koju sam od malih nogu usmjeravao prema sportu smatrajući da je to za nju najbolje. Sve dok nije napunila 18 godina nastojao sam kontrolisati svaki njen korak. Nakon što je postala punoljetna sama mi je rekla da se ne moram brinuti jer da ona zna šta radi. Podigao sam kredit i za njen 18. rođendan sam joj kupio Mercedesa – tvrdi Nedjeljko te ističe kako je njegova kćerka novca imala koliko joj je trebalo.

– Mislim, a to sud treba utvrditi, da je ona uvučena u igru koju je neko drugi osmislio. Njene su mi najbolje prijateljice ispričale neke stvari o tom svećeniku, u šta nisam mogao vjerovati. Ja tog čovjeka ne znam, ali ako kaže da je moje dijete pokušao spasiti od lošeg društva, što mi nije došao kada je navodno Saška od njega uzela 7.000 KM, ja bih mu odmah vratio i pozvao bih svoje dijete da je pitam zašto je uzela novac. O svemu nisam znao ništa, prema onome što mi je rečeno to traje puno duže nego sam mislio, pa moje je dijete bilo maloljetno. Svećeniku, rekli su mi, to nije prvi put, takvim životom u kojemu su značajnu ulogu igrale mlade djevojke živi desetak godina, tvrdi Saškin otac Nedjeljko.

On pretpostavlja da je novac kojeg su neki od njega uzimali predstavljajući se neistinito u Saškino ime, pretpostavlja, od raznih donacija koje je svećenik dobivao za obnovu.

– Najmanje je od vjernika, jer ni oni sami nemaju, ali ako je i marka njihovog novca u ovoj neimaštini je previše. Još jednom kažem da ako je moja kćerka učinila nešto što je kažnjivo neka za to bude kažnjena, ali isto tako želim primjerenu kaznu i za one koji su je uvukli u ovu igru. Postavljam i pitanje zašto svećenik nije prijavio Mila Joksimovića kada i Sašku i njenog dečka Aleksandra, već je on priveden tek nakon 12 dana. Vi ste prvi i posljednji kojima sam dao izjavu, i to više neću učiniti sve dok se ne okonča suđenje – najavio je Nedjeljko Kovačević Bato.

Familija Kovačević u Modriči ima ustanovu za brigu o starijim i nemoćnim osobama "Dana" koja je nazvana po Saškinoj majci. Trenutno imaju 45 štićenika i 11 zaposlenih.

– Saški sam rekao da sada u pritvoru ima dovoljno vremena da razmisli, želi li od roditelja preuzeti ovaj posao ili nastaviti putem na kojeg su je drugi naveli – zaključio je Nedjeljko.

POVEZANO
Saška Kovačević sud 09/03/2018"Voljela bih se naći `oči u oči` sa svećenikom, da ga pitam da li je još zaljubljen u mene"