Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu, prof. dr. Sebija Izetbegović je otkrila kako se njen suprug Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA), osjeća nakon što je doznao da je pozitivan na novi koronavirus.

- Dobro se osjeća, hvala Bogu dragom. Pozitivan je njegov PCR test na COVID-19. Jučer je malo šmrcao. Testiran je zbog velikog broja kontakata i rizika. Moj test je negativan, ali ipak idem u izolaciju sljedeću sedmicu - izjavila je Izetbegović kako je citira Avaz.

Nakon što je test na koronavirus pokazao da je Bakir Izetbegović pozitivan, i njegova supruga također je morala na testiranje, a test je pokazao da ona nije pozitivna na COVID-19.

- Bit ću u izolaciji zbog suprugovog nalaza. Provest ću vrijeme u brizi da on brzo ozdravi. Svakako nema simptoma, hvala Bogu. Poštovat ćemo pravila koja epidemiolozi preporučuju, kao i svi ostali - izjavila je ona za Faktor.

Taj izvor podsjeća kako se Bakir Izetbegović testirao na COVID-19 nakon blažih pokazatelja da bi se moglo raditi o novom koronavirusu. U posljednje vrijeme je zbog radnih obaveza bio u kontaktu sa većim brojem ljudi, usljed čega je i zaražen koronavirusom, kako se može pretpostaviti.