Mediji su počeli spekulisati kako postoje velike šanse da Sebija Izetbegović bude imenovana za predsjednicu Vlade Federacije BiH. U razgovoru za portal Kliks, supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića dala je komentar na to pitanje.

Na pitanje "Je li riječ o spekulacijama ili imate ambicija u izvršnoj vlasti? Mnogi vas vide i na mjestu ministrice zdravstva Federacije BiH?", odgovorila je:

- Nisam ambiciozna u tom smislu. Mogla bih raditi svaki posao koji mi se zada. Ali ako bih se ja pitala, gospodin Fadil Novalić bio bi opet premijer. On je dobro radio posao i treba da završi sve što je započeo. Pokazao je izvrsne kvalitete, stabilnost i sposobnost u teškim situacijama. I ima divnu osobinu – nije sujetan. Otvoren je za razna mišljenja i sugestije, saradnju iz široke osnove, a to donosi najbolje rezultate.

Imate li namjeru ostati na mjestu generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nakon potvrđivanja mandata u Parlamentu FBiH? Vjerujete li da je moguće uskladiti parlamentarne obaveze s obavezama direktorice KCUS-a, posebno jer domaći parlamentarci mnogo putuju?

- Imam namjeru nastaviti raditi svoj posao. Dosta planova u KCUS-u čeka na pokretanje, velika ekipa ljudi je u startnoj poziciji u svakom trenutku da savladamo zadano. Uskladit ću obaveze, a i ne volim previše da putujem. Ja sam kućni tip. Kuća - posao to je moja omiljena relacija.

POVEZANO
Simpatizer SDA u ZeniciNESKRIVENO ODUŠEVLJENJE: Pogledajte reakciju pristalice SDA kad se na sceni pojave Sebija i Bakir!