Sebija Izetbegović, direktorica KCUS, i supruga Bakira Izetbegovića jučer je snimljena, prema pisanju portala Raport.ba, tokom šopinga u jednoj trgovini u Sarajevu.

Naime, građanin je poslao ovom portalu fotografije na kojima se vidi kako je Izetbegović parkirala svoj terenac marke Mercedes na trotoaru dok je obavljala kupovinu.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana smo vidjeli sličan primjer bahatosti kada je vozač terenca parkirao svoje vozilo pored "Vječne vatre" u Sarajevu, na pješačkoj zoni.

Tim povodom, Source.ba je poslao dopis MUP-u Kantona Sarajevo (KS) sa sljedećim pitanjima:

POVEZANO
Sebija Izetbegović FTVSEBIJA IZETBEGOVIĆ OTKRILA DETALJ IZ SVOJE PROŠLOSTI koji objašnjava ono što se desilo na pressici?!

1) Da li MUP KS na osnovu fotografija može reagovati i dotičnoj osobi uručiti kaznu za nepropisno parkiranje vozila i hoće li MUP KS to i učiniti?

2) Kolika je zakonom predviđena kazna za ovakvu vrstu kršenja saobraćajnih propisa?

Jutros sje stigao odgovor iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS u kojem stoji sljedeće:

- U vezi sa vašim upitom, obavještavamo vas da su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem provjere identiteta vlasnika vozila, odnosno, vozača i utvrđivanja prekršajne odgovornosti istog. Zakonski propisana novčana kazna za nepropisno parkiranje je 40,00 KM.

- Također, poslali smo i dopis Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, tačnije na adresu same direktorice KCUS, Sebije Izetbegović. Odgovor Sebije Izetbegović i KCUS ćemo naknadno objaviti, ukoliko nam ova ustanova uopće dostavi isti, s obzirom da im je praksa u posljednje vrijeme da uglavnom ne odgovaraju na medijske upite - piše spomenuti portal.

POVEZANO
Izetbegovići posjeta Zaljevu nov 2019aELEGANTNO, ALI NE BAŠ JEFTINO: Izetbegovićeva tokom posjete Zaljevu nosila Louis Vuittona i Guccija!