Sin arapskog šeika Sultana bin Muhammada Al Qasimija, koji vlada gradom Sharjahom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), pronađen je mrtav. Šeik Khalid bin Sultan Al Qasimi iznenada je u Londonu preminuo u 39. godini, a od njega se oprašta modni svijet.

Bio je modni dizajner i vlasnik odjevne marke za muškarce, a zastave u Emiratima se na tri dana spuštaju na pola koplja.

Šeikov sin dženaza narkomanija 0

Iako detalja nema, njegov tim preranu smrt opisao je kao nenadanu i tragičnu.

U međuvremenu su procurili detalji o njegovoj smrti. Prema neslužbenim informacijama koje je objavio The Sun, 39-godišnji dizajner je preminuo od posljedica uzimanja droge na druženju koje su nazvali – orgijama!?

- Imali su zabavu na kojoj su se neki gosti drogirali i imali se*s. Sumnja se da je šeik Khalid iznenada preminuo zbog uzimanja droge. Osim policijske istrage, naručena je i ona interna, a osoblju je naređeno da ne pričaju s medijima, izjavio je izvor spomenutom britanskom tabloidu.

Izvor tvrdi i kako su u penthouseu modnog dizajnera u Knightsbridgeu pronašli narkotike. Detektivi njegovu smrti zasad vode kao "neobjašnjenu", a zasad još niko nije uhapšen.

- Nevjerovatno puno je radio i bio je jako talentiran. Bio je predivna osoba, izjavio je Khalidov bivši poslovni partner Elliot Frieze.

Šeikov sin dženaza narkomanija 0

Njemu je danas u UAE klanjana dženaza kojoj je prisustvovao i njegov otac.

Šeik Khalid je rođen u Sharjahu ali je već s devet godina preselio u London, gdje je pohađao prestižnu školu Tonbridge u Kentu. Godine 2008. lansirao je vlastitu modnu marku Quasimi Homme, prošle je godine otvorio trgovinu u Londonu, a izlagao je i na Sedmicima mode u Parizu te na Bliskom istoku.

Šeikov sin dženaza narkomanija 0

Inače, šeik Sultan bin Muhammad već je izgubio jednog sina. Godine 1999. njegov najstariji sin, tada 24-godišnji Mohammed, umro je od predoziranja heroinom. Pronađen je na podu kupaonice u svom londonskom domu, okružen iglama.