Dvije sestre, državljanke Kanade, koje su stekle veliki broj pratilaca na Instagramu, kopirajući «Kardašijan stil» lišene su slobode u Nigeriji u Africi, gdje su pokušale da ucijene jednog tamošnjeg bogataša.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Sajt Nigeria Politics prvi je javio da su ove dvije sestre, Jyoti i Kiran Matharoo, prijetile da će objaviti kompromitirajuće informacije o tome da je bogati nigerijski businessman Femi Otedola, varao svoju ženu.

Otedola, čije bogatstvo «Forbes» procjenjuje na 1,8 milijardi dolara, angažovao je privatne detektive, koji su upratili sestre i prikupili dokaze da su se one i ranije bavile sličnim ucjenama, što je na kraju dovelo do toga da su se njih dvije našle iza rešetaka.

Jyoti i Kiran su lišene slobode u petak i očekuje se sudski proces protiv njih.

Izdavač Nigeria Politics Dumebi Ifeanyi izjavio je za CityNews.ca da su sestre «uhvaćene sa laptopima i iPad uređajima na kojima su se nalazile informacije o različitim ljudima, uključujući videa sa muškarcima koji imaju se*ualne odnose sa njima... riječ je o političarima, vodećim poslovnim ljudima... Također su pronađeni dokazi o ucjenama putem e-mailova».