Draganu B. (27) iz Aleksinca određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u sedmom mjesecu silovao četrnaestogodišnju djevojčicu M.T. iz sela Prćilovica.

Dragan je, prema riječima djevojčicinih roditelja, tinejdžerku upoznao na vašaru u Aleksincu i uz prijetnju je silom primorao da odu kod njega kući kako bi se, navodno, udala za njega. On je maloljetnicu držao do jutra, tukao je i silovao, a uspjela je da pobjegne tek kada je on zaspao! Uhapšen je prošle subote.

Roditelji djevojčice istraumirani su zbog situacije koja je zadesila njihovu porodicu, ali oni sami ipak ne žele pokretati nikakve tužbe, iz straha da će se nasilnik osvetiti zbog prijave, piše Alo.

"Naše kćerke su otišle na vašar, tamo su se upoznali. Koliko ja znam, on ima i ženu i dijete i poznat je po nasilničkom ponašanju. Vukao je našu kćerku, prijetio joj i ona je morala da krene sa njim u njegovu kuću. Kada je druga kćerka došla kući, toliko je bila uplašena da nam nije odmah rekla šta se dogodilo. Tek kada sam ujutru ustao i vidio da je nema, krenuo sam da je tražim"', prisjeća se otac K.G..

Kako doznaje spomenuti tabloid, Dragan B. je djevojčicu cijelu noć držao u kući u Aleksincu, gdje ju je, navodno, silovao. Roditelji nerado govore o incidentu, jer se plaše šta bi se moglo dogoditi ako nasilnik bude oslobođen.

"Naše dijete je istraumirano, trenutno je u školi i trudi se da vodi normalan život. Vodili smo je kod doktora, bilo je šta je bilo. Mi se plašimo njega i osvete. Nećemo protiv njega pokrenuti nikakvu prijavu. Neka bude onako kako zakon kaže. Mi smo mirni ljudi i nama takve stvari ne trebaju. Zaista ne znam kako je mogao da joj priča o braku. Umjesto zabave, desila se katastrofa, naše dijete je pod neprekidnim strahom. U subotu je išla da ga prepozna kada su ga uhapsili, veoma je uznemirena", izjavila je S.T., majka devojčice.