Protekle noći čopor vukova napao je i rastrgao psa ispred farme krava u Eminovom selu pored Tomislavgrada u BiH

Prema tvrdnjama vlasnika farme Joze Juriča, pas je bio u svojoj kućici uz staju, a iako je taj prostor dobro osvijetljen i u neposrednoj blizini kuća vukovi su se odlučili na napad.

POVEZANO
Vuk WolfUZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE KRUŽE FEJSBUKOM: Da li je migranata kod Bihaća pojeo vuk?

Stoka i još nekoliko pasa bili su zatvoreni u kavezima i stajama pa divlje životinje nisu mogli doprijeti do njih. Stanovnici okolnih mjesta upozoravaju da u posljednje vrijeme često u blizini svojih kuća viđaju vukove, pa čak i usred dana.

Kako je za Fenu izjavio predsjednik Lovačke udruge "Vran" Stjepan Škaro, u suradnji s drugim lovcima priprema se hajka na tog predatora koja bi se trebala odvijati na području od planinskog dijela Tušnice prema Šujici.

POVEZANO
Vukovi Tetovo 2NAIZGLED OBIČNA VIKENDICA U SELU: Ali, iza ograde gazda Fadil i njegova familija drže tri vuka

Napad vukova na pse i druge domaće životinje nije rijedak slučaj u ovo vrijeme godine. Prije tri godine u mjestu Omolje vukovi su pojeli tri, a u Borčanima jednog psa.

Predsjednik LU "Orlova stina" Mate Buntić objasnio je kako silazak vukova u naseljena mjesta nije neuobičajena pojava.

- Toga je bilo i uvijek će biti. Nije riječ o nedostatku hrane u prirodi, nego o tome da vuk gleda da sa što manje uložene energije dođe do plijena, a najlakši mu je plijen svezan pas. Također, ove godine nema debelog snježnog pokrivača i vuku je u takvim prilikama teže uloviti srneću divljač - izjavio je Buntić.

POVEZANO
Dragićina Grude BiHNAJEZDA GLADNIH VUKOVA, ZASAD NAPADAJU PSE: Mještani opisuju jezive prizore koje su vidjeli

(Doznajemo.com/Fena)