Žena iz Zimbabvea u Africi rodila je «biće koje liči na žabu», a užasnuti seljani su zatim izdali naređenje da se tijelo spali, piše britanski «Daily Mail», pozivajući se na zimbabveanski news sajt «The Herald».

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.
Gornja fotografija: Unutrašnjost jedne bolnice u Zimbabveu (ilustracija)

Žena po imenu Precious Nyathi, iz sela Gokwe, na sjeverozapadu te afričke zemlje, bila je navodno osam mjeseci trudna kada je započeo porođaj.

Međutim, njen suprug, gospodin Nomore (39), bio je šokiran kad je 36-godišnjakinja rodila «nešto čudno», što ga je podsjetilo na amfibiotično biće.

Zimbabve - bolnica

Precious Nyathi (lijevo) i tijelo koje je kasnije spaljeno (desno)

Navodno je «beba žaba» bila živa nakon porođaja, ali je kasnije preminula u bolnici Gokwe distrikta.

Tijelo je spaljeno.

- Požurio sam kući i bio sam šokiran kad sam vidio žabu koju je moja žena rodila. U bolnici su bili jednako šokirani – izjavio je suprug.

- Očekivao sam da dobijemo dijete. Ovo je užasno i mislim da će me proganjati cijeli život. – zabilježili su njegovu izjavu reporteri.

ODLUKA GLAVEŠINA. Muž i žena, su preuzeli malo tijelo iz bolnice i vratili ga u selo, kako bi tamošnji glavešine odlučili šta dalje. Donijeta je odluka da se tijelo zapali.

U bolnicu su potvrdili slučaj, navodeći da je žena prije ovoga dolazila na preglede, kao i ostale trudnice. Nisu ponudili nikakvo objašnjenje.

Zimbabve - bolnica