Grupa opasnih pasa lutalica, predvođena vučjakom, sinoć je upala u tor Mehmeda Kurtića na lokaciji Njiverak u Brijesnici Maloj i napravila pokolj.

Prema izjavi vlasnika, a i službenika PS Doboj-Istok, koji su izvršili uviđaj, dvije ovce su uginule od opasnih ugriza, a više ih je povrijeđeno.

Očajnom vlasniku stada koje broji oko 50 ovaca, Kurtiću, demobilisanom borcu Armije RBiH, stočarstvo je jedini izvor prihoda. Kada je jutros došao pred tor, vidio je masakr...

– Ovo je treći put u posljednjih petnaestak dana da opasni psi lutalice napadaju moj tor s ovcama. Ovo je postalo neizdrživo, neko ovome mora stati ukraj, inspekcija, lovci, jer su lutalice, osim za životinje, postale opasne i za ljude i djecu, posebno. Osim uginulih i ozlijeđenih ovaca, štete će biti veće, jer će ovce koje su se trebale početi janjiti od preživljene traume početi pobacivati – izjavio je Kurtić.

U Policijskoj stanici Doboj-Istok navode da je uviđaj obavljen i on će ići ka komunalnom inspektoru, odatle dalje ka Lovačkom društvu “Fazanka” u Doboj-Istoku, koje može organizirati akcije uništavanja pasa lutalica u ovoj općini.