Miljana Vesić (35) iz Ribara kod Šapca (Srbija), kojoj se u utorak oko podne izgubio trag, pronađena je jutros oko pola sedam iza prodavnice u kojoj je radila, a odakle je u utorak misteriozno nestala.

- Miljanu je pronašla koleginica kada je jutros došla na posao, koja me uzbuđeno i uplakano pozvala: "Dolazi brzo, žena ti leži ovdje", priča Miljanin suprug Dejan.

On je suprugu zatekao u skoro besvjesnom stanju kako leži na betonu.

- Djelovala je ošamućeno, vjerovatno je bila drogirana i pijana. Gubila se, pričala nepovezane stvari, spominjala je alkohol, pa kao da je išla u apoteku da kupi bensedine, ne sjeća se ni koliko dana nije bila kod kuće, u jednom trenutku je rekla da je nedjelju dana ležala negdje na betonu. Onda je dodala kako je sama sebi htjela da naudi. Teško je moglo išta da se poveže što je pričala. Pozvao sam policiju i hitnu službu i ona je sada na psihijatriji u šabačkoj bolnici, a kako mi je rečeno obaviće se i pregledi da bi se utvrdilo da li je trpjela neko fizičko nasilje ili je možda bila silovana, dodaje Dejan.

Žena je sada u takvom stanju da ne može sarađivati u istrazi koju sprovodi šabačka policija. Osim što je u teškom psihičkom stanju, na tijelu ima modrice, ali istraga tek treba utvrditi da li je bila i fizički maltretirana. Tek kada se oporavi ona bi mogla odgonetnuti misteriju nestanka zbog kojeg se zabrinula cijela familija.

- Može se sada nagađati šta se dogodilo, selom kolaju različite priče. Sve mi, međutim, liči da je Miljanu neko pokupio ispred prodavnice i odveo na nepoznato mjesto, da je tamo drogirana i opijena i poslije svega pod okriljem noći izbačena na mjestu gdje bi je sigurno pronašli, navodi jedan bliži rođak.

Suprug Dejan negira da su u Miljaninom telefonu pronađene prijeteće poruke.

Tvrdi kako je sa nepoznatog broja prije nekoliko dana njemu na mobilni telefon stigla poruka "da pripazi šta mu žena radi".

Miljanin rođeni brat Goran tvrdi da je njegova sestra sa zetom Dejanom živjela u skladnom braku i da porodični odnosi nisu uzrok njenog nestanka.

- Slažu se dobro, oboje zarađuju, imaju jednu kćerkicu i njihovi odnosi sigurno nisu doveli do toga da napusti porodicu, kao što neki pričaju. Sada je najvažnije da je živa, izjavio je Goran.

Miljana Vesić je, podsjetimo, nestala u utorak oko podneva kada je svratila u prodavnicu u centru Ribara, gdje je zaposlena da bi kupila sladoled svojoj osmogodišnjoj kćerkici i sebi cigarete. Od tada do jutros niko nije znao ništa o njoj...