Odluka da se ovogodišnji Sarajevo Film Festival (SFF) održi samo online, uslijedio je nakon što je značajan dio javnosti bio kritičan prema najavljenom održavanju SFF-a usred krize oko novog koronavirusa, gdje po nekim procjenama glavni grad BiH postaje najveći klaster na Starom kontinentu.

Međutim, zbog svega ovog "procurile" su neke stvari iza kulisa samog festivala.

The Bosnia Times piše kako se Izeta Građević, umjetnička direktorica Sarajevo film festivala (SFF) obratila na svom Facebook profilu svojim "prijateljima" koji su kritizirali odluku da se SFF održu uprkos ogromnom broju zaraženih u Kantonu Sarajevo.

POVEZANO
Maca Diskrecija SFF 14/08/2017BH. PSIHOLOG ODBRUSIO SVIMA KOJI SE LJUTE zbog pojavljivanja Mace Diskrecije na "crvenom ćilimu" SFF

Prije nekoliko dana je Direkcija SFF, uz konsultacije s Federalnim kriznim štabom, donijela je odluku da se festival održi online.

Inače je ogroman broj ljudi, javnih djelatnika, politčara kritizirao odluku da se uprkos restriktivnim mjerama održi taj festival. Među kritičarima je očigledno bilo i prijatelja Izete Građević, supruge Mire Purivatre i sestre Sebije Izetbegović.

- Molim "prijatelje" koji vjeruju da ovo što smo Miro i ja napravili rezultat moje pripadnosti porodičnom SDA klanu da mi odmah ukinu status prijatelja, ja ću to svakako uraditi sutra sa moje strane. Molim ih da se ne trude da me pozdrave na ulici, jer ih im neću uzvratiti pozdravom. Svojim lajkanjem nečega što je gnusna laž, obezvrijeđuju mene kao osobu, Miru, ali i moje kolege koji vrijedno i pošteno rade na ovom projektu dugih dvadeset i šest godina, za koje vrijeme nosim metu na leđima za vježbanje udaraca inim moralnim vertikalama ovog našef ipak vrlo malog grada. Dakle posljednji pozdrav Amina Sadiković, Ferida Durković, Emina Hodžić Adilović, Bojan Hadžihalilović, Berba Enes Zlatar, Azra Latifić, i naravno las but not least Edin Zubčević...

Možda sam nekog zaboravila, ali eto sami će se pronaći - napisala je Građević