Sestra trudnice koja je ove sedmice kamenovana na ulici u Pakistanu optužila je njenog supruga za ubistvo.

Nakon što je Farzana Parveen ubijena usred bijela dana, njen otac i još četiri rođaka lišeni su slobode pod sumnjom da su izvršili tzv. ubistvo iz časti, kao osvetu što se udala za Mohammada Iqbala.

Međutim, njena sestra Khalida Bibi insistira da je njena porodica nevina, a umjesto toga optužuje Mohammada i njegove pomagače.

Ova tvrdnja je najnoviji preokret u tragičnoj priči o Farzaninoj smrti, a ona tvrdi da je Mohammad ubio svoju suprugu, čija je familija htjela da se ona uda za rođaka.

Njena sestra još tvrdi da je Mohammad ubio suprugu nakon što je ona pokušala pobjeći i vratiti se svojoj familiji.

Mohammad i njegovi pomagači ubili su Farzanu, a otac i rođaci su pogrešno optuženi za ubistvo. Bila sam prisutna kad su napustili Sud i čim nas je vidjela kako stojimo potrčala je prema nama, a Mohammad i njegovi pomagači su je pogodili ciglom.

Ona navodi da je prošlog mjeseca Farzana pobjegla u prihvatilište za žene u pokušaju da se zaštiti od muža.

– Rekla mi je da su je oteli i prisilili na brak. Ona se bojala da bi je Mohammad mogao ubiti kao i prvu suprugu Ayeshu.

Njene optužbe se proturječe svim prethodnim izvještajima o Farzaninoj smrti.

Mohammad tvrdi da su bili u braku od januara jer su se zaljubili, ali da je njena porodica bila ljuta jer su već bili izabrali muža za nju.

Njena porodica podnijela je tužbu protiv Mohammada, a kad je par napustio zgradu suda, Farzanin otac i rodbina su čekali. Prema njegovim riječima, počeli su je tući palicama i ciglama, dok su svjedoci samo posmatrali, a onda su je pustili da umre na ulici.

Dva dana nakon što je Farzana ubijena, Mohammad je priznao da je ubio svoju prvu suprugu kako bi se mogao opet oženiti.

– Bio sam zaljubljen u Farzanu i ubio sam prvu suprugu zbog ove ljubavi.

Talođer je tvrdio da je i Farzanina starija sestra Rehana žrtva ubistva zbog časti jer se na isti način htjela udati za čovjeka kojeg voli.

Ovaj slučaj zgrozio je cijeli svijet nakon što je otkriveni da niko nije ni pokušao pomoći Farzani koja je ubijena usred bijela dana.

POVEZANO
Kamenovanje PakistanTRUDNU ŽENU UBILA NJENA PORODICA: Udala se za čovjeka koji nije bio po volji familiji!?