"Bisera i ja smo odrasle zajedno, bile smo nerazdvojne. Bila je uvijek uz mene kao starija sestra, spavale smo u istom krevetu, jele iz istog tanjira. Uvijek se šalila i pravila dobru atmosferu i u ovom posljednjem periodu kada su svi znali da ima problema!"

Ovim riječima priča Belkiša Osmanlić, sestra ubijene Bisere Šemović, koju je zajedno s majkom Šefikom i ocem Fehimom ubio Endin Turković, a zatim počinio suicid.

Endin je upao na porodičnu proslavu u selu Rasno u sjeničkom kraju, pošto je Biserin brat Bekim slavio rođenje djeteta. U svom krvavom piru Endin je povredio i Bekima i još dvoje rođaka i pobjegao.

POVEZANO
Pešter zločin 16/01/21cZašto je Enedin T. ubio svoju bivšu suprugu i njene roditelje: Komšije misle da je samo JEDAN RAZLOG

Kako je ispričala Biserina sestra, ona je u selo Rasno, u svoj rodni kraj, iz Njemačke došla zbog rođenja djeteta.

- Mnogo je bila vezana za svoju porodicu, posebno za brata, jer je samo njega imala. U svoj rodni kraj je došla zato što je brat trebalo da dobije dijete i došla je da bi bila uz snahu i brata. U međuvremenu ja sam se udala, bila je uz mene. Ispratila me, ona me je spakovala, plačući. Samo oni koji nas znaju, znaju koliko smo bile vezane – neutješna je Belkiša.

Kako tvrdi, Bisera je bila veoma vedra osoba i uvijek se smijala, uprkos problemima koje je imala.

- Uvijek se šalila i pravila dobru atmosferu i u ovom zadnjem periodu kada su svi znali da ima problema. Svi su to znali i svi su živjeli teško s tim ali se na njoj to nije moglo vidjeti, bila je jaka zbog svoje djece i uvijek se nadala da će se to dobro završiti...

Njih dvije nisu bile rođene sestre, ali pošto rođenije nisu imale, odlučile su da to budu jedna drugoj. Bisera je, nastavlja, uvijek bila uz nju, spavale su u istom krevetu, jele iz istog tanjira...

- Mnogo smo ličile jedna na drugu, a dijelile smo i tugu i radost. Ona je bila jedna jaka djevojka, na njenom licu se nikada nije mogla vidjeti tuga, vešto je prekrivala sve probleme. Mogla sam ja to uvijek da osjetim i uvijek sam znala do detalja svaki njen problem… Ali uvijek! – priča ona.

Bisera je voljela da druge čini sretnim. Bila je dobra majka, a voljela je svu djecu ovog svijeta.

- Bez nje više ništa nema smisla. Ubijen je najljepši osmijeh. Oduzet je život mom životu. Ona je bila posebno stvorenje. Imala je velike planove, maštala da joj djeca budu uspješna. Onda kada smo mi tugovali zbog nje i zbog svega sto proživljava, ona je tješila nas, kao da se njoj ništa ne dešava... Jedino što sada mogu da uradim za nju je da budem uz našeg brata koji je ovo preživio. Znam kada bi mogla, rekla bi mi da joj čuvam Šejlu i Amana. To ću se potruditi za moju ružu rumenu – zaključuje neutješna žena.

Njihov brat Bekim je dobro, operisan je i u stabilnom je stanju.

O tome šta je Endina, Biserinog bivšeg supruga, natjeralo na ovako jeziv korak, može se samo nagađati. Poznato je da Bisera i njen bivši već neko vrijeme nisu živjeli zajedno.

- Oni žive u inostranstvu, u Njemačkoj, a Bisera je došla u Rasno na odmor i zbog prinove. Znam da je u Njemačkoj živjela s kćerkom i sinom, odvojeno od Endina. Da li su bili i zakonski razvedeni ne znam, ali svakako da nisu bili u dobrim odnosima – izjavio je jedan Biserin rođak.

Bisera i Belkiša

A u selu Rasno je ispraćaj stradalih u stravičnom pokolju u kojem je Enedin Turković ubio svoju bivšu suprugu i njene roditelje. Ubijeni su Fehim Šemović (64), Šefka Šemović (60) i Bisera Šemović (44).

Enedin i Bisera su godinama bili zajedno i iz tog braka imaju dvoje djece – kćerku i sina od 6 i 8 godina. Prošle godine su se razveli, ali su oboje nastavili da žive u Minhenu, samo odvojeno. Žena sa djecom je tokom praznika došla u posjetu roditeljima u selo, a vratio se i njen bivši muž.

Turković je tokom praznika dva puta dolazio u kuću Fehima Šemovića kako bi posjećivao djecu i bivšu ženu, a prema svjedočenju rođaka i komšija, nije pravio probleme i njihovi susreti prolazili su u miru. Navodno, trebalo je da Bisera sa djecom otputuje za Minhen. On je u subotu ujutru ponovo došao, ali su se posvađali.

Enedin je pokucao na vrata koja je otvorila Bekimova supruga. Kada je vidjela pištolj, počela je da vrišti i pobjegla je u sobu u kojoj su bila Enedinova i Biserina djeca i njena beba. Prema tvrdnjama komšinice, on je prvo počeo da psuje, pa da puca na ukućane, ali je zanimljivo da u sobu u kojoj su bili snaha i djeca nije ulazio. Izrešetao je ženu, tasta i taštu! Ljudi su padali kao pokošeni, jedni preko drugih! Dva tijela su nađena u dnevnoj sobi, a jedno u hodniku kuće. Biserinog brata Bekima je teško ranio, a lakše su povrijeđeni i komšinica Zineta A. i njen sin Nevzat A., koji su se zatekli u kući Šemovića, jer su došli na kafu. Potom je pobjegao i počinio suicid.