Sestra ubijenog mladića Dženana Memića, Arijana Memić, saslušana je jutros u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prijavila ju je Alisa Mutap (djevojka Dženana Memića u trenutku njegove smrti) da od 15.02. prijeti njoj i njenoj sestri Aldijani te njenoj porodici, te da huška narod "da se Alisi zavrne šija" te da želi uticati da Mutapova da neistinit iskaz u Tužilaštvu.

Informaciju o saslušanju potvrdio Arijanin otac Muriz Memić, koji je izjavio da je Arijana Memić saslušana kao osumnjičena zbog krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti" i "sprječavanja dokazivanja"

- Arijana je saslušana po prijavi Alise Mutap da joj se prijetilo smrću i pisanja po Facebooku. Arijana joj nije nikad lično prijetila, dodao je Memić.

Navodi iz prijave nisu istiniti, tvrdi sa svoje strane Dženanova sestra.

- Niti bih se ja time bavila, niti imam volje i želje da se bavim Alisom Mutap. Dovoljno mi je uništila život. Sve ovo što se dešava, to je zbog nje. Moj brat je ubijen zbog nje, ona je bila saučesnik.

Arijana Memić dobila je u Tužilaštvu odgodu, odnosno rok od 15 dana, u kojem namjerava angažirati svoje pravne zastupnike.

- Ovo je nečuveno šta oni nama rade i šta žele da nam napakuju – da se okrene priča, da ispadne da mi nismo onakvi kakvi jesmo, da se “opere” Alisa Mutap, da od saučesnika ona bude žrtva, to oni hoće - navela je Memićeva u izjavi za Source (video izjavu možete pogledati na OVOM LINKU).

POVEZANO
Dženan Memić - sestraSESTRA DŽENANA MEMIĆA u nedjelju naveče se obratila javnosti sa VAŽNOM PORUKOM

Iz Tužilaštva još uvijek nisu komentarisali ovaj slučaj.

Podsjetimo, Muriz Memić je otac Dženana Memića, mladića koji je, prema optužnici Tužilaštva KS, žrtva saobraćajne nesreće zbog čega se trenutno u Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi Ljubi i Bekriji Seferoviću.

Familija Memić se ne slaže sa ovakvom optužnicom i smatraju da je njihov Dženan ubijen, te da se sve pokušava prikriti. Zbog toga su u nekoliko navrata organizovali i mirne protestne šetnje.

POVEZANO
Sestra Dženana MemićaSESTRA DŽENANA MEMIĆA: Moj brat nije na vrijeme dovezen u bolnicu. Zašto Alisa nije zvala Hitnu?!