Velika tragedija dogodila se u Pančevu. Dječak Mihailo Jusufovski (6) iz ovog grada oko vrata je obmotao pertlu koju je zakačio za prozor i onda se dogodio užas!

Mališan se, kako se moglo čuti, u igri popeo na stolicu, vezujući jedan kraj pertle sebi oko vrata, dok je drugi kraj zavezao oko ručke na otvorenom prozoru kuće. Pretpostavlja se da se stolica izmakla dječaku pod nogama i da ga je omča oko vrata ugušila.

Tragedija se dogodila oko 18 časova u Ulici sv. Save broj 29, u samom centru grada. Prema riječima prijatelja i rođaka koji su se okupili ispred kuće tragično nastradalog dječaka, šestogodišnjak se igrao sa sestrom u dvorištu kada je sebi oko vrata obmotao pertlu koju je zakačio za prozor. Djevojčica je vrisnula kada je vidjela stravičan prizor, a njihova majka je izletjela iz kuće.

- Mihailo se popeo na stolicu i vezao pertlu za prozor njihove kuće, nakon čega mu se izmakla stolica. Ima sestricu od četiri godine, koja je bila s njim, dok su roditelji bili u kući, a majka je spremala večeru. Kad su izašli napolje, imali su šta i da vide - rekla je prijateljica porodice Jusufovski.

Ekipa Hitne pomoći je došla na lice mjesta, ali dječak nije pokazivao znake života, zbog čega je bio prebačen u pančevačku bolnicu, gdje je pokušana reanimacija. Međutim, dječaku je oko 19 časova konstatovana smrt.

- Mihailo je bio dobar dječak, ja sam doznao za tragediju tek kasnije jer sam bio na poslu. U toj kući žive svekrva, snajka, dva sina i unuci. Sada su ostali bez jednog unuka. Roditelji su mu veoma mladi, imaju oko dvadeset godina - rekao je jedan od rođaka, koji je želio da ostane anoniman.

Dječakov otac, koji u trenutku tragedije nije bio kod kuće, je noćas pesnicom razbio prozor u dvorištu kuće o koji se njegov sin objesio, prilikom čega je povrijedio šaku, da bi mu danas oko 12 sati pozlilo, zbog čega ga je Hitna pomoć odvela u bolnicu.

Pančevo smrt dječaka