Popularna hrvatska pjevačica Severina, u emisiji RTL Direkt kod voditelja Zorana Šprajca govorila je o svojoj teškoj borbi za skrbništvo nad Aleksandrom, sinom iz prvog braka s poslovnim čovjekom iz Srbije Milanom Popovićem.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Severina plačeNAJTEŽI DANI SEVERINE: Kolege sa estrade je pokušavale utješiti u teškom trenutku, ali Arsen...

...

"Jedno sam dijete izgubila, ali ovo nemam namjeru izgubiti", izjavila je Severina u razgovoru sa Šprajcom.

Kako je pjevačica naglasila, svi problemi su počeli kada je ušla u ozbiljnu vezu sa svojim sadašnjim suprugom Igorom Kojićem, sinom pjevača Kebe.

"Nakon što sam izašla iz te veze, shvatila sam da me Milan psihički maltretirao. Prijetio je da će mi zagorčati život, ali mislila sam da je samo ljut. No, tačka na 'i' bila je kad je kazao da će mi uzeti dijete. Da smo u Americi, rekao je da bi me zgazio".

S obzirom na njene godine, Severina je ispričala kako su doktori predlagali porod carskim rezom, ali Popović je insistirao na prirodnom porodu i govorio: "Ne igrajte se Boga!"

"Nakon što smo izašli iz porodilišta, tražio je od mog menadžera da kontaktira Gloriju i proda prve Aleksandrove fotografije za 50.000 eura", tvrdi Severina.

Ona smatra da su zakazali Centri za socijalnu brigu koji su se bavili slučajem.

"Kad Popović trinaest dana nije vratio dijete na adresu, ja sam apelirala na Centar. Oni su mi rekli da ja odem sama po dijete, ali ja sam bila u stanju u kojem se nisam smjela izlagati stresu. Bila sam na umjetnoj oplodnji i izgubila dijete", požalila se.