30-godišnja Rebecca Dykes, diplomata koja je radila za Ambasadu Velike Britanije u Libanu je silovana i ubijena, potvrdili su danas policijski izvori.

Tijelo Dykes, koja je radila u ambasadi u Bejrutu, pronađeno je bačeno pored autoputa u regiji Metn u subotu. Viši policijski zvaničnik u libanskom glavnom gradu potvrdio je za BBC da dokazi upućuju da je žena se*sualno napadnura i zatim zadavljena.

Vjeruje se da je 30-godišnjakinja, koja je radila u Odjeljenju za međunarodni razvoj spomenutog diplomatskog predstavništva, ubijena nakon što je u petak bila u noćnom izlasku s prijateljima i kolegama.

Naime, posljednji put je viđena živa u jednom ugostiteljskom objektu u području pod nazivom Gemmayzeh u centralnom dijelu Bejruta, i navodno je sama otišla kratko nakon ponoći, nakon čega joj se gubio svaki trag.

Tijelo joj je pronađeno nekoliko milja od tog mjesta.

Njena familija navela je da je shrvana zbog smrti Dykesove. Zatražili su od medija i javnosti razumijevanje i privatnost dok prolaze ovo teško vrijeme.

POVEZANO
Novi Pazar silovanje sep 2016 - ilustracijaDjevojka iz Novog Pazara tvrdi: "PETORICA SU ME SILOVALI, ne mogu ni da kažem šta su mi sve radili!"