Muškarcu iz Zagreba određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je 27.06. oko 16 sati na širem zagrebačkom području presreo djevojku koja je išla kući i silovao je. Sutkinja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i eventualnog ponavljanja kaznenog djela.

Djevojku je, kako se doznaje, presreo u blizini mjesta gdje živi, odvukao je u grmlje i silovao. Nakon svega joj je i zaprijetio smrću ako ikome kaže šta se dogodilo.

U međuvremenu, isplivali su još neki detalji ovog šokantnog slučaja.

Mlađa žena prolazila je poljskim putem između zagrebačkih naselja Prečko i Savske Opatovine. Riječ je o stazi ugaženoj po livadi s tim da je svuda uokolo trava viša od 1,5 metara. Riječ je o prečici koji vodi od okretišta tramvaja u Prečkom prema trgovačkom centra City One West pa se njime prolaznici često koriste.

Usred bijelog dana u srijedu, 27.06. ove godine, bilo je 16.10 sati, iz šikare je iskočio A.K. (37).

Zgrabio je ženu rukama oko struka. Prestravljena žrtva uspjela se nakratko otrgnuti, no predator ju je uspio zgrabiti i baciti u grmlje. Potom je uzeo njenu osobnu iskaznicu i rekao joj da sad zna gdje stanuje te joj zaprijetio da ne smije ni zucnuti jer je gotova.

“Vidjet ćeš šta će ti se dogoditi”, zaprijetio joj je manijak. Nakon toga ju je brutalno silovao.

Zagrebačka policija kriminalističkim istraživanjem došla je do osumnjičenog te je A.K., nakon kriminalističke istrage ga je i prijavila za silovanje. Kako neslužbeno doznajemo, on do sada nije bio evidentiran za istovrsna kaznena djela, no dva puta je prijavljivan zbog počinjenja drugih kaznenih djela.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu odredila mu je istražni zatvor od 30 dana. U Remetincu je završio kako ne bi mogao ponovno nekoga silovati i uticati na svjedoke. Bude li nakon završetka istrage A.K. optužen za silovanje, prijeti mu do deset godina zatvora.

POVEZANO
Silovanje šumaDETALJI SILOVANJA U ŠUMI ŽEGAR KOD BIHAĆA: Nakon što je ona završila posao, prislio je da uđe u auto