Majka dvanaestogodišnje djevojčice iz skopskog naselja Karpoš V.T. kasno sinoć je u policiji prijavila da je nepoznati muškarac juče oko 19.30 časova silovao njenu maloljetnu kćerku.

U policiji kažu da je djevojčica, koja je vozila bicikl u naselju, u jednom trenutku stala pored 40-ogodišnjeg nepoznatog muškarca, koji je išao pješke, i od njega zatražila 20 denara. Čovjek joj je rekao da će joj dati novac, ali ako sa njim pođe do obližnje garaže. Vjerujući u dobre namjere čovjeka, djevojčica je krenula sa njim. Međutim, umjesto 20 denara, on joj je dao 500 denara (nešto više od 8 eura) i potom silovao u garaži. Na odlasku joj je zaprijetio da nikome ništa ne govori.

Djevojčica je, ipak, sve ispričala majci, koja je slučaj prijavila policiji. Policija sada traga za napasnikom. Još grozomornije silovanje djevojčice desilo se u makedonskom gradu Prilep. Dok su roditelji maloljetne djevojčice bili na polju da beru duvan, u njihovoj kući, u spavaćoj sobi njihove djece, silovao ju je njen stric B.T iz sela Zapoložani – i to više puta tokom dvije nedjelje. To se dešavalo u ljeto 2012. godine kada je djevojčica imala svega 11 godina.

Zbog sramote, njena majka J.T. je sve do sada ćutala, a tek juče je slučaj prijavila policiji, jer je stric u julu ove godine ponovo više puta silovao djevojčicu.

U policiji kažu da je stric prestao da siluje svoju bratanicu u ljeto 2012. godine kada mu je ona zaprijetila da će sve ispričati ocu. Od tada, pa sve do prošle godine, B.T. nije imao nikakav fizički kontakt sa djevojčicom.

U tom periodu joj je samo slao SMS poruke na mobilni telefon i Fejsbuk. Međutim, u julu ove godine ponovo je nasrnuo na svoju, sada petnaestogodišnju bratanicu i ponovo je više puta silovao.