Simfonijski orkestar Mostar održao je svoj prvi koncert u petak navečer u Mostaru "Novogodišnji koncert", po uzoru na onaj u Beču, koji se još od 1939. izvodi prvog dana svake godine.

Na programu su se našla djela oca i sina Straussa te nezaobilaznog Mozarta, dvije uvertire, valceri i polke, a orkestrom je dirigirao bečki dirigent dalmatinskih korijena Giuseppe (Josip) Terza.

Direktorica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko naglasila je kako orkestar na ovaj način, zajedno s prijateljima, želi građanima Mostara i Hercegovine prirediti nezaboravnu večer.

- Želja nam je vratiti ugled i čast koju je Simfonijski orkestar imao prije dvadeset i više godina, ali glavna misao vodilja bila je potpomoći kandidaturu Grada Mostara za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, a kako drugačije pripomoći toj lijepoj ideji nego glazbom - poručila je u svom obraćanju direktorica Zovko.

Na koncertu, kojeg je pratio veliki broj Mostaraca, nastupilo je četrdesetak umjetnika iz Mostara i cijele Hercegovine, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Čakovca i Osijeka.

Koncert Mostar 04/01/2018a