Policija je na području Opštine Gacko evidentirala maloljetnika koji je sa očevog računa u banci skinuo 2.146 KM (blizu 1.100 eura) da bi platio igrice na mobilnom telefonu, potvrdio je načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

Nakon što je otac prijavio da na njegovom računu u jednoj banci nedostaje novac, policija je došla do podatka da je njegov maloljetni sin igrao igrice na telefonu i da je ušao u jednu aplikaciju koja je zahtijevala plaćanje, javlja agencija Srna.

- U očevom odsustvu sin je iskoristio priliku i skinuo je broj kartice i na taj način je plaćao igrice, potvrdio je Laketa danas novinarima u Trebinju.

Maloljetnik je mlađi od 14 godina, a, prema Zakonu o krivičnom postupku, ta lica ne podliježu krivičnoj odgovornosti.

Laketa je ukazao da je jedan od zabrinjavajućih podataka i porast broja maloljetnika koji su počinili krivična djela.

On je istakao da je u posljednjih sedam mjeseci evidentirano 13 maloljetnika koji su počinili krivična djela, odnosno šest više u odnosu na isti period prošle godine, a 11 maloljetnika kao izvršilaca prekršaja javnog reda i mira, što je za četiri više u odnosu prvih sedam mjeseci 2016. godine.

- Najčešće je riječ o imovinskim krivičnim djelima, te tuči i fizičkom napadu, istakao je Laketa i dodao da je u Trebinju evidentirano i nekoliko maloljetnika koji konzumiraju opojnu drogu.

On je pozvao roditelje da vode brigu o svojoj djecu i da im se što više posvete, napominjući da je policija u prethodnom periodu održala 54 predavanja u školama o temi meloljetničke delikvencije.

- Očito da je to nedovoljno i u narednom periodu ćemo zajedno sa svim nadležnim ustanovama i institucijama više da radimo po ovom pitanju. Roditelji bi trebalo mnogo više pažnje da posvete svojoj djeci, da su u toku šta rade i gdje se kreću, najavio je Laketa.

>>>>> NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Dvoje mladih smrtno stradalo u «Ladi» dok su na zadnjem sjedištu imali odnos

Policija Trebinje Srna