Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 18. Mediteran Film Festival, koji se od 23. do 26.08.2017. godine, treba održati u Širokom Brijegu. Na natječaju mogu učestvovati autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje koji svoje prijave pošalju do 15.05.2017. godine.

Detalji o načinima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na web stranici Festivala ((www.mff.ba).

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta.

Selektor festivala je Damir Čučić.

O najboljim za vrijeme 18. MFF-a treba odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će, kako je planirano, ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodjeljuje publika Festivala.

Uz program u konkurenciji, MFF namjerava prikazati i najnovija svjetska filmska ostvarenja kao i radove domaćih autora. I ove godine Festival donosi filmove za mlade, radionice, filmske kvizove, projekcije na otvorenom, te odličnu zabavu na festivalskom trgu u centru Širokog Brijega.

Više informacija o programu 18. Mediteran Film Festivalu potražite na službenim web (www.mff.ba) i Facebook stranicama.

(Doznajemo.com/Promo)