Prije otprilike osam godina, vijest kako se Dado Polumenta oženio prelijepom tadašnjom vjeroučiteljicom Selmom Mekić, odjeknula je cijelim regionom.

Međutim, nije trajalo dugo, podsjeća Senzacija.ba, jer su poslije svega pet i po mjeseci braka, odlučili su da raskinu bračnu zajednicu, jer su navodno, "dva su različita svijeta".

Više se nije moglo doznati, jer Selma Mekić, bivša žena Dade Polumente, nikada se nije oglasila u medijima niti je htjela davati intervjue - a i pjevač je za medije bio "zakopčan do grla" o ovoj temi.

Mekićeva, međutim, nije nestala iz javnosti.

Ona je danas jedna od najpoznatijih pokrivenih žena u Srbiji i za TV Prva tvrdi da je sloboda življenja i govora izuzetno bitna stvar.

Dado Polumenta Selma Mekić vjenčanje

Smatra da tradicionalno i moderno može da bude dobar spoj, ali navodi da stalno nailazi na negativna mišljenja i barijere kada nosi hidžab, koji nosi od svoje 15 godine.

"Granice su u glavi, a ne na glavi. Uvek kažem, OK nosim hidžab na glavi, možemo li da pređemo na dijalog", ističe Mekić.

Šta je još rekla o sebi, slobodi, tradiciji, islamu, u emisiji kod Marije Kilibarde, možete pogledati u videu na OVOM LINKU.

(Doznajemo.com)