Gospođa Fatima Uka iz Konjica obratila se javnosti s apelom za pomoć zbog teške situacije u kojoj se našla njena familija. Ova majka četvero djece (dva sina i dvije kćerke) mora se nositi s teškim bolestima od kojih boluju njen suprug Ali i kćerka Merjem, za koju su već u više navrata organizovane humanitarne akcije, pa je bh. javnost donekle upoznata s njenim slučajem.

11-godišnja Merjem liječi se od svoje treće godine od poremećaja u radu hormona rasta, imala je tumor u prsnom području, a sada su doktori pronašli i cistu na lijevom jajniku. Zbog tikova koje ima, strahuje se od pogoršanje njenog stanja, pa čak i od paralize.

TEŠKA SITUACIJA. Ionako tešku situaciju pogoršala je bolest oca Alija, koji zbog bolesti nije u stanju raditi (ranije se bavio molerskim poslovima), pa je familija došla u jako tešku finansijsku situaciju.

- Faktički sa dva bolesnika moraš da živiš. Država ti ne da ništa, makar posao. Ni to ne daju. Zašto se je borio 4 godine, da ovima lopovima bude bolje? Izvinite što ja ovako, ubi me nepravda – iskrena je gospođa Fatima.

I ona je sama žrtva rata, u kojem je izgubila i dvije sestre tokom granatiranja.

TUMOR NA MOZGU. Ratni veteran, gospodin Ali Uka iz Konjica još od 2010. godine liječi se od posttraumatskog stresnog sindroma (PTSP), ali njegov život sada ugrožava tumor na mozgu. Prva operacija izvedena je 29. maja ove godine, ali cista se vratila i treba ići na novu operaciju. Već je izgubio vid na lijevo oko, strahuje se da bi mogao ostati potpuno slijep.

Potrebna su sredstva za svakodnevne terapije, a njegova porodica nije to u mogućnosti obezbjediti.

- Molim sve dobre ljude da pomognu, jer za njegov odlazak u Mostar potrebno je 50 KM, plus terapije koje troši, na dnevnoj bazi. Nemam za šta tablete kupiti. Ako nemaš – umri! Ja imam kćerku Merjem koja je po bolnicama 9,5 godina, sad ovo da se desi s mužem, Bože moj...

ZA ONE KOJI ŽELE POMOĆI:

Ukoliko želite direktno pomoći ovoj porodici, možete kontaktirati suprugu Fatimu na broj telefona 062-279-902.

BROJ ŽIRO RAČUNA
3386802504368236 na ime Uka Ali sa pozivom na broj 45261342000

Uplata iz inostranstva 
UniCredit bank dd BiH
IBAN BA 39 3386 8028 6855 7258 SWIFT Code UNCRBA 22 
Broj računa 
45261342101 na ime Uka Ali

(Doznajemo.com)