Saška Kovačević iz Modriče (BiH) mala je turbulentnu 2017. godinu. Skoro da nema medija koju ovu atraktivnu crnku nije pomenuo, jer cijeli slučaj bio je i više nego interesantan, kako za javnost, tako i za žutu štampu, koja je napravila spektakl od cijele priče.

Godinu dana kasnije Saška se nalazi kod kuće! Istina, u kućnom pritvoru, u kojem treba ostati do maja sljedeće godine. Za portal Pravda, Saška Kovačević je progovorila o svemu od kada je stavljena na stub srama. Njena ispovijest je objavljena pod egidom `ekskluzivno`

- Preživjela sam sve i svašta. Hapšenje, pritvor, mediji, sudovi, puštanje na slobodu, izdavanje novog naloga za vraćanje u pritvor, bjekstvo, potjera i onda ponovo u istu ćeliju i sve isto iz početka - započinje emotivno Saška Kovačević, pa nastavlja:

POVEZANO
Otac Saška KovačevićSAŠKIN OTAC TVRDI: "Svećenik je bio opsjednut mojom kćerkom, htio je da s njom ima 11-oro djece"

- Prošlo je, a sada čekam da prođe kućni pritvor. Od izlaska iz pritvora, dala sam samo jedan intervju jer sam bila ograničena davanjem bilo kakve izjave zbog vođenja sudskog procesa. On je još uvijek u toku, ali se uskoro privodi kraju, pa ću biti u mogućnosti da vam ispričam već obećanu priču iz prve ruke. Moramo biti još malo strpljivi. Ja sam naravno nastavila da se bavim sportom, u suštini radim na sebi u svakom pogledu. Kako u edukativnom smislu tako i u sportskom. Nastavila sam se školovati, u kućnom pritvoru ću imati sasvim dovoljno vremena za sve to. Iskoristiću vrijeme da nešto dobro uradim za sebe. U toku je unošenje nekoliko sprava za treniranje u stan, jer želim održati fizičku formu i najvjerovatnije izaći na binu u "bodyttnessu" poslije završetka kazne, tako da se pripreme približavaju. Svi koji se bave bodybildingom i bodyttnessom znaju da treba mnogo odricanja, vremena i istrajnosti i sa ishranom i sa treninzima - ističe Saška.

Velika medijska pompa joj je sada najmanje potebna.

- Moj krug prijatelja je mali, kao što se može vidjeti na mom jedinom Instagram profilu. Svi ostali profili pod mojim imenom kao i fan page stranice nisu moje i ne znam ko stoji iza njih. Stekla sam i nova poznanstva kroz sve ovo, a neke ljude sam skroz izbrisala iz svog života. Tako je to u životu, samo oni pravi nastave da te prate - napominje Saška Kovačević.

Na pitanje da li se neko pojavio da joj zarobi srce, odgovor je bio brz i munjevit:

- Što se tiče ljubavnog života, za sada samo za to mogu reći: SLOBODNA SAM!!!

Oni koji znaju tvoju situaciju porede te sa jednom srpskom pjevčicom koja je bila u identičnoj situaciji?

- Da, ja i ona sa nanogavicom oko noge, hahahaha! Ali, ima istine, fatalne i uspješne žene, spremne da sve prođu u životu. Ona je na kraju pobijedila. Sad sam sve uvjerenija da ći i ja iz cijele priče izaći kao pobjednik, pogotovo kada budem smjela pričati o stvarima koje su mi zagorčale život - zaključila je Saška Kovačević.

Podsjećamo, afera koja je potresla Katoličku crkvu u BiH otkrivena je lani u osmom mjesecu u okviru akcije "Steroid".

Svećenik se obratio istražnim organima te su Sašku i njenog momka uhapsili nakon što im je dao 15.000 KM u označenim novčanicama. Zbog ucjene su optuženi i njen dečko Aleksandar Vasiljević iz Doboja te Milo Joksimovićiz Modriče. Vasiljevića optužuju i zbog lažnog predstavljanja, jer se više puta svećeniku predstavio kao inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH. Joksimović je optužen zbog neovlaštenog snimanja, kao i zbog krađe iz župnog ureda.

POVEZANO
Saška Kovačević sud 09/03/2018"Voljela bih se naći `oči u oči` sa svećenikom, da ga pitam da li je još zaljubljen u mene"