U Turskoj vlada nezapamćena pomama oko početka prikazivanja 2. sezone hit serije "Vatanim Sensin", čija je prva sezona naprosto pomela konkurenciju uz male ekrane u ovoj zemlji.

Podsjetimo, u proljeće 1919. godine krenula je radnja turske serije "Wounded Love" (Ranjena Ljubav). U turskom originalu naziv serije je "Vatanim Sensin", odnosno "Ti si moja domovina". U seriji glavne uloge igra najpoznatiji turski glumački i bračni par – Berguzar Korel i Halit Ergenc.

Prije nekoliko dana paparazzi su Halita i Bergüzar "uhvatili" nakon večere u jednom, restoranu u istanbulskom Rumelihisarıju i odmah su ih zasuli pitanjima o 2. sezoni serije, pa je glumac praktično morao nešto odgovoriti...

Halit Ergenc i Berguzar Korel 0

Halit Ergenc i Berguzar Korel 0

POVEZANO
Halit Ergenç kao Sulejman VeličanstveniMNOGI BI SE MOGLI ŠOKIRATI: Pogledajte kako danas izgleda Halit Ergenç iz "Sulejmana Veličanstvenog"

On je najavio "dobre vijesti" kada je riječ o nestrpljivo iščekivanom TV projektu.

Podsjetimo, Berguzar i Halit igraju supružnike Azize i Cevdata, koji se nađu nezahvalnoj situaciji, jer Cevdet mora birati između domovine i familije. U okupiranom Izmiru stanje je alarmantno, a odlazak u rat za spas domovine u rizik dovodi njegov brak, ali i život.

Serija se dugo pripremala, a najveći zadatak bio je izgraditi set koji može vjerno prikazati arhitekturu Izmira od prije gotovo 100 godina.

Popularnost Halita i Berguzar kao glumačkog para ne jenjava, a poslije "1001 noći" (Koja je kod nas bila izuzetno popularna. Ko još uostalom ne pamti Šeherzadu i Onura...), zajedno su se pojavili i u seriji "Sulejman Veličanstveni".

POVEZANO
Šeherzada i OnurVRAĆAJU SE ŠEHERZADA I ONUR: Pogledajte kako izgledaju u novoj seriji, čiji su već prvi kadrovi...