Površina pod snijegom i ledom nad sjevernom hemisferom je najveća u zadnjih nekoliko godina i nastavlja se trend sve većih snježnih i ledenih površina nad sjevernom hemisferom, piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, najavljujući kako ova zima "nije s nama završila barem ne dok kalendarski ne dođe kraj".

I prije nekoliko dana bosanskohercegovački nezavisni meteorolog Nedim Sladić pisao je, analizirajući trenutne meteo parametre, da "ovako vlažnu zimu od 2010. nisam vidio, iako ne u tolikoj mjeri kao spomenuta. Sve su prilike da će i u februaru biti dosta padavina, naročito u Hercegovini".

S njim se slaže i prof. Zadro sa spomenute tranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koji je nedavno objavio sljedeću projekciju atmosferskog pritiska, uz komentar:

Snijeg 2012 Split

- Situacija koju svakako vrijedi promatrati za sam kraj ovog i početak 2. mjeseca, koja svakakve scenarije može kreirati, uključujući i one ekstremne.

Poučeni iskustvom i kakve se sve promjene mogu izdogađati unutar prognoza, ništa se o ovome neće moći konkretno kazati barem još neko vrijeme, ali ako bi se ostvarili ovi izlazi prognoza, i obalu Jadrana bi zabijelili...

POVEZANO
Snijeg 2012bNevjerovatno, ali moguće: PONAVLJA SE FEBRUAR 2012. I CIKLON "GABOR" SA METRIMA SNIJEGA?

(Doznajemo.com)