Trojica državljanina Crna Gore koji su sinoć uhapšeni na Jahorini, ušli su u BiH s lažnim pasošima, a prema pisanju srpskih medija njihov plan bio je da likvidiraju Radoja Zvicera, jednog od vođa tzv. Kavačkog klana.

Kako navode «Novosti», praćenje Tamare Zvicer, supruge vođe Kavčana bilo je samo način da uhapšena trojka stigne do Radoja Zvicera. Prema istim izvorima, uhapšeni su jedno vrijeme čekali ispred hotela u kome je boravila porodica Zvicer, a uočeni su preko kamera. Ovo zasad, niko nije zvanično potvrdio.

Prethodno, pojavile su se informacije da je Tamara Zvicer uhapšena, što se ispostavilo kao netačno. Kako je «Blic» uspio nezvanično da dozna, Zvicer nije ni hapšena niti je privođena.

UHAPŠENI BLISKI ŠKALJARCIMA? Jedino što jeste zvanično potvrđeno je da se hapšenje na Jahorini dogodilo, međutim, policija Republike Srpske nije navela čak ni o kome se radi. Piše samo da su jučer oko 15:30 na Jahorini uhapšeni M.K., F.R. i B.S., kao i da su svi državljani Crne Gore.

Kako doznaje «Srpskainfo», riječ je o Milanu Kršiću, Filipu Roganoviću i Bobanu Sjekloći. Isti izvor navodi da su pomenuti bliski tzv. Škaljarskom klanu. Crnogorske «Vijesti», s druge strane, navode da su dio suparničkog klana, čiji je jedan od vođa upravo Radoje Zvicer. Zvaničnih potvrda nema.

«TRI VEOMA OPASNE OSOBE U HOTELU» Portal «Srpskainfo» tvrdi da je otkrio kako je tekla akcija u kojoj su uhapšeno tri osobe.

- Policija je došla do informacija da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i provjerama su te informacije potvrđene. Veoma brzo je organizovana akcija, poslije koje je uslijedilo hapšenje spomenute trojke - navodi sagovornik portala.

On je objasnio da je policija odlučila da svu trojicu zajedno uhapse zbog njihove moguće povezanosti s krivičnim djelima oko droge i oružja, ali i zbog toga što se radi o opasnim osobama povezanim s jednim od najopasnijih klanova na ovom području.

- Ubrzo je policija došla do informacije da su njih trojica u automobilima i organizovano je hapšenje. Nakon što su dobili informacije da su Kršić, Roganović i Sjekloća u pokretu, pokrenuta je akcija hapšenja...

Policija je zatim blokirala ulice na Jahorini i zaustavila je «Golf 5» u kojem je bio Kršić i «Golf 7» u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća.

- Zatim su oni i vozilo pretreseni, kao i apartman u jednom hotelu u kojem su boravili. Nakon pretresa svi su uhapšeni

SUKOB ŠKALJARSKOG I KAVAČKOG KLANA bukti već pet godina, a u njemu je ubijeno 46 osoba uključujući i slučajne žrtve.

Krvavi niz započet je ubistvom Gorana Radomana u Beogradu, iz čijeg stana u Valenciji je nestao kokain. Po svom intenzitetu i veličini, taj rat prerastao je osvetnički čin zbog krađe kokaina i prerastao u sukob do istrebljenja.