Poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović trebao je dati intervju portalu Source o dešavanjima u bh kulturi, stanju u pozorištu, te filmovima na kojima je radio posljednjih godina.

No, Hadžihafizbegović se u jednom momentu naljutio i prekinuo intervju, poručivši da su novinari došli kako bi mu unijeli nemir. Naljutila su ga pitanja o poređenju finansijskih sredstava kojima raspolažu SARTR i Kamerni teatar, te o propasti Mixer Housea.

Naime, u dijelu intervjua tema je bila način finansiranja tetaraskih kuća u Sarajevu, njih četiri. Novinar je podsjetio na nedavnu izjavu u kojoj su se iz SARTR-a požalili da nemaju ni za toaletni papir, na što Je Hadžihafizbegović izjavio kako je to problem menadžmenta, odnosno uprave tih pozorišta - i poručio da bi se oni trebali zapitati koliko kvaliteno rade marekting.

Pohvalio se kako su u Kamernom teatru iz vlastitih izvora uspjeli u proteklom periodu osigurati 300.000 konvertibilnih maraka, koje su uložili u taj Teatar, zahvaljujući između ostalog i njegovim poznanstvima i kontaktima.

Dodao je da je iz budžeta sva četiri teatra dobivaju isto novca, odnosno da imaju jednake uslove kojima se finansira tzv. "hladni pogon", uključujući i plate zaposlenih.

No, nakon što je novinar u idućem pitanju postavio pitanje o propasti projekta "Mixer House" krajem prošle godine, Hadžihafizbegović nije želio nastaviti razgovor.

Prilično nepristojnim rječnikom obratio se novinaru, što sve možete pogledati na

OVOM LINKU

ili dužu verziju na OVOM LINKU

POVEZANO
Emir HadžihafizbegovićGlumac Emir Hadžihafizbegović (57) o svom stanju: PROGOVORIO O DETALJIMA DIJAGNOZE S KOJOM SE BORI