Policija je podnijela prijavu protiv M.Š. iz okoline Doboja zbog sumnje da je ucjenjivao svoju poznanicu i prijetio joj da će objaviti određene sadržaje koji bi naštetili njenom ugledu ukoliko ne pristane na se*s s njim.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, osumnjičeni je, navodno, otkrio da žrtva ima ljubavnika te je to iskoristio da bi ju ucjenjivao. Osumnjičeni je tvrdio da ima kompromitirajuće fotografije i snimke te žene s ljubavnikom.

Prijava je podnesena Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju i M.Š. je na teret stavljeno krivično djelo spolna ucjena, za koje je novim Krivičnim zakonikom RS zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

- Za prijavljenog M. Š. postoji osnov sumnje da je od decembra 2016. pa do polovine oktobra 2017., u namjeri da oštećenu prinudi na spolnu radnju, poslao joj više SMS poruka, u kojima je uputio prijetnju da će otkriti sadržaje koji bi škodili njenoj časti i ugledu - izjavila je predstavnica za javnost Policijske uprave Doboj Ljerka Stanimirović.

PRIJAVILA SLUČAJ. Radi zaštite žrtve, u policiji nisu željeli otkrivati više detalja šokantnog slučaja.

Nezvanično doznajemo da je žrtva i sama bila iznenađena kada je policija otkrila ko stoji iza ucjenjivačkih poruka, jer se ispostavilo da se radi o muškarcu iz njenog okruženja s kojim se dobro poznaje.

- On je praktično pokušao da je prinudi da s njim ima ljubavnu aferu tako što je prijetio da će članovima njene porodice otkriti određene podatke za koje je smatrao da je mogu kompromitirati. Ona nije pristala na ucjenu, već je sve prijavila i ucjenjivač je otkriven - zaključio je izvor blizak istrazi.

POVEZANO
Tanja MeksikoISTRAGA POTVRDILA SVE: Tanja je smrtno stradala tokom sek*ualnog odnosa sa svojim dečkom!

(Doznajemo.com/Avaz.ba)