Mirza Muhović, sarajevski biznismen, prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje maloljetne osobe, potvrđeno  je za Faktor u trebinjskoj policiji.

Kako se nezvanično moglo doznati, on je zapravo oteo svoga sina kojeg je dobio dok je bio u vezi sa pjevačicom Verenom Cerovinom. Par se razišao prije godinu dana, a dijete je ostalo da živi sa majkom.

Mirza se navodno nije mogao s tim pomiriti pa je odveo svoje dijete prije mjesec dana u Sarajevo. Cerovina je sve odmah prijavila policiji, a Muhović se odmah našao pod istragom. Nakon provjere navoda pjevačice protiv njega je podnesena krivična prijava koja je proslijeđena nadležnom tužilaštvu.

Policija FBiH noć traka

- Majka je prije mjesec dana prijavila da je otac odveo dijete i da ne želi da ga vrati. Istraga je odmah otvorena. Da li je otac u međuvremenu vratio dijete i šta se dogodilo kada je u pitanju starateljstvo nad njim nije nam poznato - naveli su u policiji.

Navodno je Cerovina biznismena u međuvremenu prijavila i za nasilje u porodici.

STUPCI CRNE HRONIKE. Muhović je, inače, redovno punio stupce crne hronike i to nakon što je 2012. godine u hostelu Feri na Igmanu pucao u svoju tadašnju djevojku Eminu Karišik. Za to je osuđen na pet mjeseci zatvora, a nakon što je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo. Zbog lijepe sarajevske manekenke Muhović se znao i potući. Upravo se to dogodilo iste godine i to u Radićevoj ulici kada se Muhović obračunao sa Ensarom Zijadićem.

Muhović je u javnost dospio i prije dvije godine kada je iz pištolja pucao u samom centru Sarajeva slaveći rođenje sina kojeg je sada navodno oteo.

SPOR OKO STARATELJSTVA. Dodjela starateljstva nad dječakom koji ima dvije godine još uvijek nije završena. U Sarajevu je danas održana rasprava na Sudu, a konačna odluka oko starateljstva treba biti donesena krajem aprila.

Uplakana Verena potvrdila je za Avaz.ba da se plaši ishoda ročišta i da se ne osjeća sigurnom.

- Savjetovali su me da ništa ne govorim. Poznavajući Mirzu, plašim se da ću izvući "deblji kraj", ali shvatite, ja bez svog djeteta ne mogu da živim - izjavila je Cerovina.

Dijete se trenutno nalazi kod Verene, koja je zbog vlastite sigurnosti promijenila mjesto prebivališta, ali je najavila da se namjerava vratiti u Sarajevo.

Advokatica Cerovine, Dženita Homorac, izjavila je za Avaz.ba da je na današnjoj raspravi predložen određeni dogovor koji je u interesu djeteta.

- Odluka Suda bit će donesena u zakonskom roku, a ja je ne mogu prejudicirati. Detalje sporazuma ne smijem iznositi, ali su u interesu djeteta - zaključila je Homorac.