U Fondu solidarnosti Federacije BiH navodno je bilo osigurano 300.000 KM za liječenje sedmomjesečnog bolesnog dječaka Arslana Kulačića, ali u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nisu htjeli napisati preporuku za odlazak u inozemstvo.

Ovo je za "Dnevni avaz" izjavio Arslanov otac Sabahudin, koji sa suprugom u Istanbulu bdije nad svojim mališanom, koji je operisan zbog tumora na mozgu.

POVEZANO
Mali Arslan - mama - Pedijatrijska klinikaSARAJEVSKA BOLNICA O IZMJEŠTANJU MALOG ARSLANA U TURSKU: Roditelje bolesne djece zloupotrebljavaju!

Na operaciju u Tursku otišao je zahvaljujući donacijama i akcijama pomoći koje i danas traju širom BiH i cijelog svijeta.

- Mi smo u Fondu imali pripremljenih 300.000 KM i čekali smo da iz KCUS dobijemo preporuku kako bismo na vrijeme djetetu osigurali liječenje. No, uprkos svim naporima roditelja, preporuka nikad nije stigla - izjavio je jedan od zaposlenika Fonda za spomenuti sarajevski list, koji slučaj naziva "skandalom".

I Arslanov otac Sabahudin potvrđuje da je tako bilo.

- Nismo nikad dobili preporuku. Zašto? Pitajte ljude koji vode Odjel hematoonkologije. Doktor je meni u oči rekao: "Meni su ruke vezane. Ja ti ovo ne mogu potpisati!" Pitao sam ga zašto. Pa ne daje iz svog džepa. Objašnjavao mi je i objašnjavao, ali poruka je bila – nema djetetu lijeka nigdje u svijetu, pa ne vidi svrhu da idemo bilo gdje na liječenje - tvrdi Sabahudin.

POVEZANO
Mali Arslan mama bolnica TurskaSTIGLE LOŠE VIJESTI IZ BOLNICE: Mama jutros potvrdila da je mali Arslan izgubio vid na jednom oku